Botoks Uygulamasına Dair

Ciltte zamanın ve dış etkenlerin oluşturduğu etki ile zamanla kırışıklıklar oluşmaktadır. Bu kırışıklıkların yok edilmesinde yoğun olarak kullanılan tedavi yöntemi ise botoks uygulamasıdır. Botoks uygulaması ciltteki kırışıklık oluşan bölgelerdeki kasları

Botoks Uygulamasına Dair

Ciltte zamanın ve dış etkenlerin oluşturduğu etki ile zamanla kırışıklıklar oluşmaktadır. Bu kırışıklıkların yok edilmesinde yoğun olarak kullanılan tedavi yöntemi ise botoks uygulamasıdır. Botoks uygulaması ciltteki kırışıklık oluşan bölgelerdeki kasların uç noktolarına botoks maddesi enjekte edilmesi işlemi ile uygulanmakta ve bu sayede kasların geçici olarak pasif kalması sağlanmaktadır. Kasların gevşemesi ve etkisini geçici süre kaybetmesiyle beraber ciltteki kırışıklıklar zamanla yok olmaya başlar ve bu sayede cilt gergin ve pürüzsüz bir görünüme kavuşturulur. Botoks uygulaması en fazla alın çizgileri, boyun, ağız çevresi, göz çevresi gibi bölgelere uygulanmakta ve tercih edilmektedir. Botoks uygulamasının etki süresi yaklaşık 3 ile 6 ay arasında devam etmekte ve sonrasında uygulama yeniden tekrarlanarak etki süresi artırılmaktadır. Botoks uygulamasının düzenli ve belirli periyotlarda tekrarlanması botoksun etki süresinin daha uzun süre kalıcı olmasını sağlamaktadır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık