Botoks Uygulaması geçici mi?

Ciltteki kırışıklıkların yok edilmesi için kullanılan uygulamada,  botoks maddesi kırışıklık olan bölgede kaslara enjekte edilerek uygulanmaktadır. Botoks maddesi kaslara etki ederek geçici süre yavaşlamasını, pasif kalmasını  ve bu sayede ciltteki kırışı

Botoks Uygulaması geçici mi?

Ciltteki kırışıklıkların yok edilmesi için kullanılan uygulamada,  botoks maddesi kırışıklık olan bölgede kaslara enjekte edilerek uygulanmaktadır. Botoks maddesi kaslara etki ederek geçici süre yavaşlamasını, pasif kalmasını  ve bu sayede ciltteki kırışıklıkların, çizgilerin yok olması sağlamaktadır. Botoks uygulamasının gösterdiği etki süresi ortalama 3-6  ay arasındadır ve sonrasında etkisini kaybetmeye başlamaktadır. Botoks uygulamasının etkisi geçmeye başladıktan sonra yeniden uygulanarak etkisinin devam etmesi sağlanabilmektedir. Botoks uygulamasının düzenli periyotlarda uygulanması halinde etkisinin de daha uzun süre kaldığı gözlemlenmiştir. Botoks uygulaması geçici bir etki ortaya çıkarması sebebi ile de güvenilir bir uygulamadır, uygulamada kullanılan toksin miktarları az düzeyde kullanıldığı için yan etki görülmemektedir.

Botoks uygulaması kolay uygulanabilir, ağrısız ve kısa sürede sonuçları ortaya çıkarması sebebi ile en sık kullanılan estetik tedavi uygulamasıdır. Botoks uygulaması ile aynı zamanda hiperhidroz denilen aşırı terleme problemi de giderilmektedir. Hiperhidroz problemi en sık ellerde, koltuk altı ve ayaklarda görülmektedir ve botoks uygulaması ile çok kısa süre içerisinde tedavisi mümkün hale getirilmiştir. Hiperhidroz tedavisinde en yaygın kullanılan ve en etkili yöntem botoks uygulamasıdır. Kırışıklık tedavisinde olduğu gibi anesteziye ihtiyaç duyulmamaktadır. Botoks uygulaması kolay ve kısa sürede uygulanabilen bir uygulama olsa da mutlaka uzman hekimler tarafından uygulanması gereken bir tedavi yöntemidir. Uygulama sırasında fazla enjekte edilen botoks maddesi sonucunda yada yanlış bir işlem sonucunda ciltte şişlikler, kızarıklıklar ve morluklar oluşabilmektedir. Bu sebeple uygulamanın başarılı olarak sonuçlanması için uzman bir doktor seçimi yapmalısınız. Botoks uygulamasında özellikle yüz bölgesinde işlem yapılırken dikkat edilmesi gerekmektedir, yüz bölgesindeki kaslar ince ve cildin hassas olması sebebi ile yanlış bir uygulama sonucunda ciddi cilt problemleriyle karşı karşıya kalınabilir. Uygulamanın uzman hekimler tarafından uygulanması bu aşamada da önem arz etmektedir.

Botoks uygulaması aynı zamanda aşırı terleme tedavisinde de kullanılmakta ve başarılı sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Hiperhidroz adı verilen aşırı terleme problemi en çok ellerde, ayaklarda ve koltuk altında görülmektedir. Kırışıklık tedavisinde kullanılan uygulama yöntemi ile aynı şekilde uygulanmaktadır, tek fark olarak botoks maddesi kaslara etki etmeyip cilt altına enjekte edilerek etki sağlanmaktadır.

Botoks uygulaması sonrasında cildinize kaşıma, sürtünme, ovuşturma ya da masaj gibi eylemlerden kaçınmalısınız. Uygulamanın sonuçlarının kısa sürede etkili olarak gözlemlenmesi için cildinizi dış etkenlerden korumalı ve gerekli özeni göstermelisiniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık