Bilim adamları 12'den vuracak

 Anneden 13 emirBilim adamları, tümörlerin tekrar ortaya çıkmasından tümörlerdeki hücrelerin sorumlu olduğunu ortaya çıkardı. "Nature" ve "Science" dergilerinde yayımlanan 3 ayrı araştırma, tümörlerin yeniden ortaya çıkmasına kanserin kendi kök hücrelerin

Bilim adamları 12'den vuracak

 

Anneden 13 emirBilim adamları, tümörlerin tekrar ortaya çıkmasından tümörlerdeki hücrelerin sorumlu olduğunu ortaya çıkardı.

 

"Nature" ve "Science" dergilerinde yayımlanan 3 ayrı araştırma, tümörlerin yeniden ortaya çıkmasına kanserin kendi kök hücrelerinin neden olduğunu gösterdi.

Kanser araştırmalarındaki en önemli tartışmalardan birine son noktayı koyan keşfin, kanser tedavisinde ve hatta kansere çare bulunmasında önemli ilerlemelere yol açması bekleniyor.

 

Daha önce kanserin kendi kök hücrelerine sahip olduğu doğrulanamamıştı. Doktorların çeşitli tedavi yöntemleri ile tümörü küçültmesine rağmen tümörlerin tekrar nasıl ortaya çıktığını araştıran bilim adamları, fareler üzerinde yaptıkları deneylerde tümörden geriye kalan ve kanserin kök hücreleri olarak bilinen birkaç hücrenin tümörün tedaviden sonra tekrar ortaya çıkmasına neden olduğunu ortaya çıkardı.

 

ÜÇ KANSER TÜRÜNDE HÜCRELER TEKRAR ÇOĞALIYOR

 

Kanser kök hücrelerinin özellikle beyin, mide ve deri tümörlerinin tekrar ortaya çıkmasına yol açtığını keşfeden bilim adamları, tümörün bir daha ortaya çıkmaması için tedavi sırasında bu kök hücrelerin hedef alınması gerektiğini belirtti. Araştırmalar, birbirinden bağımsız olarak Belçika, Hollanda ve ABD'de yapıldı.

 

Araştırmalardan birine ev sahipliği yapan Brüksel Hür Üniversitesi'nden Prof. Cedric Blanpain, keşfin birçok kanser türünün tedavisinde yeni bir yaklaşıma yol açabileceğini söyledi.

 

Prof. Blanpain, yeni ortaya çıkarılan kanser kök hücrelerinin vücuttaki dokuların gelişmesinden ve yenilenmesinden sorumlu olan sağlıklı kök hücrelerle büyük benzerlik gösterdiğini belirtti.

 

SADECE KANSERLİ HÜCRELER HEDEFTE OLACAK

 

Kanser kök hücrelerini hedef alan herhangi bir tedavi yönteminin sağlıklı kök hücreleri de yok edebileceği uyarısında bulunan Prof. Blanpain, bundan sonraki amaçlarının normal ve kanser kök hücreleri arasındaki farklılıkları bulmak olduğunu ifade etti. Prof. Blanpain, "Böylece sadece kanser kök hücrelerini yok edecek, sağlıklı kök hücrelere zarar vermeyecek bir tedavi yöntemi bulabiliriz" dedi.

 

Teksas Üniversitesi'nden Prof. Luis Parada ise artık kanser tedavisinde tümörleri küçültm

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler