Balıkların derisini sakın yemeyin!

İşte balıkların derilerini neden yemememiz gerektiğinin cevabı...Kimyasal atıklar denize atılınca haliyle balıklar da bu durumdan etkileniyor.Di­ye­tis­yen Gi­zem Şe­ber ba­lı­ğın de­ri­si­nin yen­me­me­si ge­rek­ti­ği­ni vur­gu­la­dı. Şe­ber ko­nuy­la il

Balıkların derisini sakın yemeyin!

İşte balıkların derilerini neden yemememiz gerektiğinin cevabı...

Kimyasal atıklar denize atılınca haliyle balıklar da bu durumdan etkileniyor.

Di­ye­tis­yen Gi­zem Şe­ber ba­lı­ğın de­ri­si­nin yen­me­me­si ge­rek­ti­ği­ni vur­gu­la­dı. Şe­ber ko­nuy­la il­gi­li ola­rak şun­la­rı söy­le­di:

“De­niz­le­rin kir­li ol­ma­sı ne­de­niy­le en­düs­tri­yel kim­ya­sal­lar ve ağır me­tal­ler ba­lık­lar­da bi­ri­ki­yor. Bu da sağ­lık açı­sın­dan çok sa­kın­ca­lı. Özel­lik­le si­nir sis­te­miy­le il­gi­li ka­lı­cı so­run­la­ra ne­den olu­yor ve bu et­ki­le­ri bir an­da or­ta­ya çık­mı­yor.

Ame­ri­ka Sağ­lık Bir­li­ği öne­ri­le­ri­ne gö­re; ba­lı­ğın de­ri­si­ni ve alt kar­nın­da­ki yağ­lı böl­ge­yi çı­ka­ra­rak ız­ga­ra­da ve­ya bu­ğu­la­ma pi­şir­mek, kim­ya­sal­la­rı yüz­de 50 azal­tı­yor.

Fa­kat ağır me­tal­le­ri pi­şir­me ile azalt­ma­nın yo­lu ne ya­zık ki yok, çün­kü cı­va gi­bi ağır me­tal­ler ba­lı­ğın de­ri­sin­de de­ğil, kas­la­rın­da bi­ri­ki­yor. Ci­va­nın sağ­lı­ğa olan olum­suz et­ki­le­rin­den ko­run­mak için de­rin su ba­lık­la­rı ye­ri­ne da­ha sık­lık­la yü­zey ba­lık­la­rı ter­cih edil­me­li.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık