Balık zekayı geliştiriyor

Bilim insanları, yaptıkları araştırmalarda balık tüketen çocukların tüketmeyenlere oranla yüzde 27 daha zeki olduğunu saptadı. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Cengizler, haftada 3 gün balıkla beslenen çocuk

Balık zekayı geliştiriyor
Bilim insanları, yaptıkları araştırmalarda balık tüketen çocukların tüketmeyenlere oranla yüzde 27 daha zeki olduğunu saptadı.
 
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Cengizler, haftada 3 gün balıkla beslenen çocukların, hiç balık yemeyen çocuklara göre yüzde 27 daha zeki olduğunun bilimsel verilerle ortaya koyulduğunu belirtti. Çocuklara balık yedirilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Cengizler, "Sindirimi çok kolay olduğu için yaşlılarımıza da balık yedirmeliyiz. Çok kaliteli bir protein kaynağı, büyüme gelişme çağındaki gençlerimize, çocuklarımıza balık yedirmeliyiz. Dişi çıkmış 7 aylık çocuktan 77 yaşına kadar ve hatta 97 yaşına gelmiş kişilere kadar çok geniş bir spektrumda insan kitlesine balık yedirmek gerek” dedi.
 
Prof. Dr. Cengizler, gelecekte su ürünlerinin çok önem kazanacağını belirterek şunları söyledi: “Türkiye’den Avrupa Birliği ülkelerine et ihracatı yapamıyoruz. Tavuk, kırmızı et gönderemiyoruz. Tek et kaynağı olarak balığı ihraç edebiliyoruz. Bu nedenle döviz girdisi olarak önemli bir sektör su ürünleri. Su ürünleri deyince aklımıza deniz gelmiyor sadece. Akarsularımız, barajlarımız, göllerimiz var. Bunlar da iç su ağımızda da yapacağımız çalışmalarla kırsal kalkınmayı gerçekleştirebiliriz. Bu bakımdan su ürünleri çok hızla büyüyen gelişen önemli bir sektör.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler