Bakanın çocukları domuz Gribi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ailesinin kalabalık olduğuna dikkat çekerek, 4 ve 24 yaşlarındaki iki çocuğunun hastalığı (Domuz Gribi) atlattığını söyledi. Bakanlık'ta halk arasında Domuz Gribi olarak bilinen (H1N1) virüsü hakkında bilgi veren Bakan Akdağ, ço

Bakanın çocukları domuz Gribi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ailesinin kalabalık olduğuna dikkat çekerek, 4 ve 24 yaşlarındaki iki çocuğunun hastalığı (Domuz Gribi) atlattığını söyledi.

Bakanlık'ta halk arasında Domuz Gribi olarak bilinen (H1N1) virüsü hakkında bilgi veren Bakan Akdağ, çocuklarının aşılanması konusunda; "4 ve 24 yaşlarındaki çocuklarım hastalığı geçirdi. Çocuğumu aşılatmaya fırsat bulamadan hastalandı. Benim ailemin diğer fertleri de Türk vatandaşları ne zaman aşılanırsa o zaman aşılanabilirler. Aşı sırası kendilerine gelinceye kadar hastalanmazlarsa elbette aşılanacaklar. Kalabalık ailelerde ve okula giden birey sayısı fazla olan ailelerde hastalığın görülme oranı yüksek. Biz de böyle bir aileyiz.'' dedi.

"KURBAN BAYRAMI TATİLİ, İHTİYAÇ DUYULURSA UZAYABİLİR"

Bakan Akdağ, okulların tatil edilmesi konusunda da ''Eğitime ara vermeler bölgesel olarak devam ediyor. Buna karar verecek kişi saygın bilim kurumlarımızdır. Tedbir olarak Kurban Bayramı tatili uzayabilir mi? İhtiyaç duyulursa olabilir.'' diye konuştu.

Ukrayna'da hastalığın hızlı yayılması ve Türkiye'den yardım istenilmesi konusunda ise Akdağ, ''Ukrayna'da hastalık çok hızlı yayıldı. Başından beri niye bu kadar işi sıkı tuttuğumuz tersinden Ukrayna örneğinden çok iyi okunabilir.'' şeklinde konuştu.

Akdağ, sağlık çalışanlarının aşılanması ve ölüm olayları konusunda ise, ''Sağlık çalışanlarının yarısından fazlası aşılandı diyebilirim. Hacı adaylarının da büyük bölümü aşılandı. Hastalık riski taşıyanların hastalanması diğer insanlara göre daha kolay. Aralık ayında okul çağındaki çocuklar aşılanacak. Hayatını kaybedenlerin yüzde 60'ının başka bir rahatsızlığı yoktu.'' açıklamasında bulundu.

"BEN AŞILARIN NE OLDUĞUNU İYİ BİLİRİM"

''Ben aşıların ne olduğunu iyi bilirim. Ancak Sağlık Bakanı olarak bu kararı ben almadım. Bu kararlar bilim adamlarımız tarafından alınmıştır.'' diyen Sağlık Bakanı, Aralık ayına dikkati çekerek, ''Hastalığın Aralık ve Ocak'ta zirveye ulaşması bekleniyor. Nisan ayında azalması yönünde beklenti var. Hastalığı geçirenlerin aşılanmasına gerek yok elbette. Grip benzeri hastalık geçirenler de isterlerse aşılanabilir. Öğrencilerin nerede aşılanacağı henüz net değil.'' ifadesini kullandı.

Akdağ ayrıca, ''Bireysel tercihlere her zaman saygı duyulur. Ben aşı yaptırmayacağım diyene zorla aşı yaptırmayız. Risk grubundaki birine de ben aşı yaptırtmam demek doğru olmayacaktır.'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler