Baharatlar artık açıkta satılmayacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nce, ''Türk Gıda Kodeksi Baharat Tebliği'' taslağı hazırlanarak ilgili kamu, kurum ve kuruluşları ile üniversitelerin görüşüne açıldı.Taslak ile baharatların tanımları ve ürün özellikler

Baharatlar artık açıkta satılmayacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nce, ''Türk Gıda Kodeksi Baharat Tebliği'' taslağı hazırlanarak ilgili kamu, kurum ve kuruluşları ile üniversitelerin görüşüne açıldı.

Taslak ile baharatların tanımları ve ürün özellikleri belirlenirken, daha önce 37 çeşit baharatı konu alan tebliğin kapsamı da genişletildi. Buna göre yeni tebliğ, 53 çeşit baharatı kapsayacak.

Taslağa göre baharatların dökme olarak satışı yasak olacak.

Mevcut tebliğde baharat karışımlarına nişasta katılmasına izin verilirken, yapılan değişiklikle karışımlar dahil tüm baharatlara nişasta katılması yasaklanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler