Baharatın saçtığı büyük tehlike

En fazla tüketilen baharatlardan biri olan kırmızıbiberin üretiminin yapıldığı Gaziantep'te, Tarım İl Müdürlüğü Koruma ve Kontrol Şube Müdürü Sait Demirkıran, kırmızıbiber üretim tesislerini sıkı denetimden geçirdiklerini söyledi. Demirkıran, 16 işletmede

Baharatın saçtığı büyük tehlike

En fazla tüketilen baharatlardan biri olan kırmızıbiberin üretiminin yapıldığı Gaziantep'te, Tarım İl Müdürlüğü Koruma ve Kontrol Şube Müdürü Sait Demirkıran, kırmızıbiber üretim tesislerini sıkı denetimden geçirdiklerini söyledi. Demirkıran, 16 işletmeden sadece birinin numunelerinin olumsuz çıktığını kaydetti. Demirkıran, kırmızıbiberi açıkta sattırmadıklarını, kısa bir süre içinde tüm baharat ürünlerinin sadece paketli olarak satılması zorunluluğunun getirileceğini kaydetti.

Vatandaşların buna çok dikkat etmelerini isteyen Demirkıran, "Hangi ürün olursa olsun açıktan satılan hiçbir gıda maddesi alınmamalı." uyarısında bulundu. Sait Demirkıran, Gaziantep'te kırmızıbiberin pul, toz ve isot şeklinde üretiminin yapıldığını belirterek, Türkiye'de baharatta en büyük problemin ise kırmızıbiberdeki aflatoksin olduğuna işaret etti. Demirkıran, iç piyasada en çok kırmızıbiberin tüketildiğini, bu ürünle ilgili tebliğ çalışmalarının bittiğini, kırmızıbiberi açıkta sattırmadıklarını, kısa bir süre içinde tüm baharat ürünlerinin sadece paketli olarak satılabileceğini de açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık