Bağışıklı Sistemi Güçlendirme'nin Yolları!

İnsanlar doğuşdan güçlü bir bağışıklık sistemiyle doğarlar. Fakat genetik hastalıklar, kötü beslenme, stres, yorgunluk ve bazı dış faktörler  bağışıklık sistemimizde bazı önemli hasarlar bırakabilir. Bu hasarlar, özellikle ilerleyen yaşlarda; kanser, kalp

Bağışıklı Sistemi Güçlendirme'nin Yolları!
İnsanlar doğuşdan güçlü bir bağışıklık sistemiyle doğarlar. Fakat genetik hastalıklar, kötü beslenme, stres, yorgunluk ve bazı dış faktörler  bağışıklık sistemimizde bazı önemli hasarlar bırakabilir. Bu hasarlar, özellikle ilerleyen yaşlarda; kanser, kalp krizleri, şeker hastalıkları gibi çağımızın en ölümcül hastalıklarının oluşmasına neden olabiliyor.  
Bu korkunç hastalıklara yakalanmamak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için , eczacılık ilaç sektörünün nimetlerinden faydalanıldığı gibi; doğadan rahatlıkla temin edilebilecek besinlerden de yararlanılabilir. İşte o besinlerden sadece bir kaçı:
 
Sarımsak 
Sarımsak bağışıklık sistemini güçlendirme yollarının başında geliyor. Herkesin bildiği gibi antibakteriyal bir yapıya sahip olan sarımsak; virüs karşıtı ve bağışıklık sistemini ayakta tutan en önemli besinlerden biri. Her öğünde mutlaka tüketilmesi gereken sarımsak, prostat kanseri başda olmak üzere birçok kanser çeşidiyle savaştığı gibi bağışıklık sistemini güçlendirmek için birebir. 
Brokoli

Brokoli içinde güçlü bir beta karaton deposu barındırıyor. Ayrıca vucüdü serbest radikallerin zararlarından da koruyor. Kendisiyle benzer özelliklere sahip domatesle birlikte pişirilen brokoli bağışıklık sistemini güçlendiren en temel besinlerdendir.

Ispanak
Ispanak tam bir C vitamini ve kalsiyum kaynağı. Özellikle yetişkin bireylerin ıspanak ve onun çeşitli türevlerini oluşturan yeşil yapraklı besinleri sıklıkla tüketilmesini öneriliyor. Ayrıca ıspanağın  " alzheimer " hastalığını önleme gibi önemli bir görevi de var. 
Elma
Gündelik hayatta sıklıkla tüketilen bu besin vucüdün kalsiyum ihtiyacını büyük oranda karşılıyor. her gün tüketilen düzenli elma grip olma riskini en aza düşürüyor. 
Balık
Grip ve benzeri hastalıklardan korunmak için omega 3 deposu olan balığı haftada en az bir kere tüketmelisiniz. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmede oldukça faydalı olan bu besin çeşidi, sizi birçok hastalığa karşı güçlü tutuyor.
Ceviz
İnsan yaşamını tehdit eden birçok hastalığa karşı korunmak için antioksidan selenyum deposu cevizi hayatınızdan eksik etmeyin. Bağışıklık sisteminizi güçlü tuttuğu gibi bu besin, vücudunuzu birçok zararlı maddeden de arındırıyor.

Tüm bu besinlerle birlikte uzmanlar doğadan rahatlıkla temin edilebilcek birçok şifalı bitkinin faydalarından da bahsetmeden geçemiyor. Uzmanlar, çağımızın vebası olarak tarif edilen kanser gibi rahatsızlıklar için birçok bitkinin bağışıklık sistemini güçlendirme konusunda mucizevi etkisi olduğunu ifade ediyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler