Ayvanın faydaları nedir? Ayva kilo vermeye yardımcı olur mu?

Ayva yemek zayıflatır mı? Ayva’nın faydaları nelerdir sorularının yanıtları haberimizde.

Ayvanın faydaları nedir? Ayva kilo vermeye yardımcı olur mu?

Yaz mevsiminin sona erip sonbahar mevsimine geçtiğimizde, meyve çeşitliliği azalır. Sonbahar ve kış aylarında, turunçgiller gibi düşünülse de, bu mevsimin bir başka sağlıklı alternatifi de ülkemizin kökeni olan ayva meyvesidir. Peki, neden ayvayı tercih etmeli, Ayvanın faydaları nelerdir? ve sağlığımız için ne gibi faydaları vardır?

Kilo Vermeye Yardımcı: Ayva, içerdiği pektin sayesinde tokluk hissi sağlayarak, kilo kontrolünde önemli bir rol oynar. Diğer düşük kalorili meyvelerle aynı kategoriye giren ayva, 100 gramında sadece 57 kalori içerir. Bununla birlikte, lif ve besin açısından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Ayrıca kan dolaşımını hızlandırır ve metabolizmanızı canlandırır, kış aylarında sizi sıcak tutan bir meyvedir.

Nezle ve Grip İyileşmesini Hızlandırır: Yüksek C vitamini içeriği sayesinde ayva, nezle ve grip iyileşme sürecinizi hızlandırabilir.

Mide Ülserlerine Faydalı: Ayvada bulunan özel bileşenler, mide ülserlerinden sorumlu olan H. pylori bakterisinin oluşumunu engeller. Ayva suyunu düzenli olarak tüketmek, mide sağlığınızı korumada ve ülser oluşumunu önlemede büyük fayda sağlar.

Güçlü Antioksidanlar İçerir: Ayvanın zengin antioksidan içeriği, metabolik stresi azaltır, iltihabı hafifletir ve serbest radikallerin neden olabileceği hücre hasarına karşı korur.

Sindirim Sorunlarını Çözer: Ayvanın bağırsak dokusunu koruduğu ve inflamatuar bağırsak hastalıkları gibi sindirim sorunlarına karşı etkili olduğu gösterilmiştir. Bu nedenle, hamilelik veya sabah bulantısı gibi durumlarla başa çıkmada yardımcı olabilir.

Alerji Belirtilerini Hafifletir: Ayva meyvesi ve suyu, alerjik reaksiyonlar, astım atakları ve alerjik dermatit semptomlarını hafifletebilir. İçerdikleri bileşenler, bağışıklık hücrelerinin aktivitesini engelleyebilir ve alerjik reaksiyonları azaltabilir.

Göz Sağlığına Katkıda Bulunur: Ayva, görme yeteneğini artırır ve ciddi göz hastalıklarına karşı korur. Antioksidanlarının yanı sıra B1, B3, B6, kalsiyum, potasyum, çinko gibi temel vitamin ve bileşikler açısından zengin bir kaynaktır.

Kalp Sağlığını Destekler: Ayva, kalbi serbest radikallerin neden olduğu hasarlardan koruyan yüksek düzeyde antioksidanlar içerir. Ayrıca, ayva kabuğu kolesterol seviyelerini düşürebilen ve kalp hastalığı riskini azaltabilen pektin içerir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık