ATUDER basınla buluştu

ATUDER Trabzon'da basın toplantısı düzenledi.

ATUDER basınla buluştu

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER), Trabzon Mimarlar Odası’nda basın ile kahvaltıda buluştu.

Prof. DR. Başar Cander’in başkanlığındaki derneğin başkan yardımcısı Burak Katipoğlu, yönetim kurulu üyesi Mehmet Okumuş’un önderliğinde sürdürülen toplantında ilk ve tek uzmanlık derneği olan ATUDER’in faaliyetleri ve amacından bahsedildi.

İlk kez 1970 yılında Amerika Birleşik Devletleri tarafından acil tıp uzmanlık programı başlatılmış 1993 yılında ise Türkiye’de ayrı bir uzmanlık olarak ilan edilmiştir. Türkiye’nin bir çok ilinde eğitimler veren derneğin Trabzon’dan başlayıp basın ile ilişkileri geliştirerek acil doktorlarını ve ilgili hastaları bilgilendirileceği dile getirildi.

Acil tıp uzmanlarının hasta yakınları tarafından şiddete maruz kalmaları hastayı tedavi etmeyi geciktirdiğini vurgulan Doktor Burak ve Doktor Mehmet, bu tip vakalarının yaşanmaması gerektiğinin altını çizdi. Ankara merkezli olan bu derneğin her ilden üyelere ve katılımlara açık olduğunu dilendiren Başkan yardımcısı Burak Katipoğlu’nun konuşmasından satır başları söyle; Acil top uzmanı sayısında yıllar içinde gerçekleşen istikrarlı artış ve bu uzmanların karşılaştığı sorunlara çözüm aranma, bu bilim dalını dünya standartların da profesyonel bir şekilde icra etme, acil tıbba özgü öğretim faaliyetlerinin yerine getirilmesi gibi sebepler dernekleşme ihtiyacını doğurmuştur.

Derneğin kuruluş tüzüğünde bulunan amaçlarının bir kısmı daha çok acil tıp sahasında çalışanlarla ilgiliyken diğer maddeler ise ülkemizin genel sağlık sorunlarına yöneliktir. ATUDER 17 yıldır acil tıp alanında Türkiye’de ve dünyada her yıl güçlenerek faaliyetlerine devam etmektedir. Bu süreçte ATUDER Türk halkına hizmet etmenin haklı gururunu yaşamaktadır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık