Arap turisler bu konuda Trabzon'u seçiyor

Doğu Karadeniz Bölgesi'ne son yıllarda yoğun ilgi gösteren Arap turistler, yöreyi doğal güzelliklerinin yanı sıra estetik yaptırmak için de tercih ediyor.Doğa turizminin yanı sıra kaplıca turizmi için de Doğu Karadeniz Bölgesi'nin tercih eden Arap turistl

Arap turisler bu konuda Trabzon'u seçiyor

Doğu Karadeniz Bölgesi'ne son yıllarda yoğun ilgi gösteren Arap turistler, yöreyi doğal güzelliklerinin yanı sıra estetik yaptırmak için de tercih ediyor.

Doğa turizminin yanı sıra kaplıca turizmi için de Doğu Karadeniz Bölgesi'nin tercih eden Arap turistler son dönemde estetik yaptırmak için de bölgedeki sağlık kuruluşlarına uğruyor. Son zamanlarda İran, Irak, Katar, Dubai ve Suudi Arabistan gibi Körfez ülkelerinden gelen turistlerin merkezlerinde burun estetiği ve yağ aldırmak gibi estetik operasyonlar yaptırdıklarını ifade eden Çapar Estetik Merkezi Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Çapar, “Eskiden Rusya Federasyonu'ndan ve Gürcistan'dan gelen turistler estetik yaptırmak için bölgeye geliyordu. Onlar daha çok burun estetiği ile silikon meme protezini tercih ediyordu. Şimdi bu turistlerin yerini Arap turistler aldı" dedi.

Arap turistlerin Rus turistlerin aksine tercihinin burun estetiğinin yanı sıra yağ aldırma operasyonları olduğunu vurgulayan Çapar "Son aylarda turizm amaçlı olarak bölgede konaklayan bu turistler, estetik cerrahi açısından ülkelerinde yeterli sayıda hekimin olmaması ve teknik açıdan yeterli olamamasından dolayı Türkiye’yi tercih ettiklerini belirtiyorlar. Bölgeyi seçerek hem Uzungöl ve İkizdere gibi merkezlerde tatil yapıyorlar hem de estetik merkezinde güzelleşiyorlar” dedi.

Arap turistlerin en çok burun ve liposuction (yağ aldırma) operasyonları yaptırdıklarını beliten Dr. Çapar, bunu lazer epilasyon ve karın estetiği operasyonlarının izlediğini vurguladı. Dr. Mustafa Çapar, Arap turistlerin mahremiyete çok büyük önem verdiklerini, operasyonlar için fotoğraf çekimine bile izin vermediklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler