Anne ve bebek ölümlerine dikkat!

Yozgat İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, gebelik ve doğuma bağlı oluşabilecek anne ve bebek ölüm ve zarar görmeleri önleyebilmek için kurumlar arası işbirliği konusunda çalışma başlattı. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı

Anne ve bebek ölümlerine dikkat!
Yozgat İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, gebelik ve doğuma bağlı oluşabilecek anne ve bebek ölüm ve zarar görmeleri önleyebilmek için kurumlar arası işbirliği konusunda çalışma başlattı.
 
İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Yavuz Güner, Halk Sağlığı Müdürü M. Akif Karaarslan, Sağlık Müdürlüğü personeli ve ilgili kurum temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Yavuz Güner, anne ve bebek ölümünün hem ailede hem de toplumda büyük yaralar oluşturduğunu ifade ederek, bu konuda sadece sağlık çalışanlarının değil diğer kurumların da üzerlerine düşen görevler olduğunu söyledi. 
 
Gerek anne adaylarının gerekse ailelerinin bilgilendirilerek, güvenli bir hamilelik süresi ve sağlıklı bir doğum için farkındalıklarının artırılması adına eğitilmeleri gerektiğini vurgulayan Güner, “Bunu da sadece sağlık çalışanlarının değil sektörler arası işbirliği çerçevesinde topluma ulaşabilecek her kurumun yapması gerekmektedir. Ayrıca, acil yardım süresi içinde hastanın aciliyetini zamanında ilgili yerlere ulaştırabilmesi için haberleşme sistemleri ile ilgili kurumların, hastanın nakli esnasında ulaşım sağlamakla ilgili kurumların üzerlerine düşen görevler vardır. Bütün kurumların işbirliği ile anne ve bebek ölümlerinin önlene geçilebilir." dedi. 
 
Yozgat Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Akif Karaarslan da sinevizyon eşliğinde yaptığı sunumda, anne ve bebek ölüm oranının sağlık ölçütü göstergesi olduğunu ve Yozgat ilinde bu oranların Türkiye ortalamasının altında olduğunu kaydetti. Amaçlarının, yapılacak çalışmalarla anne ve bebek ölümlerinin hiç yaşanmaması olduğunu vurgulayan Karaarslan, “Başta sağlık yöneticileri ve çalışanları olmak üzere her kurumun bu konuda yapabileceği görevler bulunmaktadır. Yaşanabilecek bir anne ve bebek ölümünün bir ailenin başına gelebilecek en büyük felakettir. Bu sebeple ailelerin bu felaketi yaşamaması için sorumluluk alanındaki kurumların vicdanlarının sızlamaması ve keşkelerin yaşanmaması için sektörler arası işbirliğine büyük önem veriyoruz. Yapılan bu tür toplantılarla bu kurumlar arası irtibatı en iyi şekilde sağlamak istiyoruz." ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık