Amniyosentez Testi Tarihe Mi Karışıyor?

 Günümüzde kadınların çalışma hayatına atılması ile annelik ileri yaşlara erteleniyor.Özellikle 35 yaşın üstündeki hamileliklerde, bebekte bir hastalık bulunma olasılığı artıyor.Belli hastalıkların incelenmesi de amniyosentez sıvısı alınarak yapılıyor. Bu

Amniyosentez Testi Tarihe Mi Karışıyor?

 

Günümüzde kadınların çalışma hayatına atılması ile annelik ileri yaşlara erteleniyor.
Özellikle 35 yaşın üstündeki hamileliklerde, bebekte bir hastalık bulunma olasılığı artıyor.Belli hastalıkların incelenmesi de amniyosentez sıvısı alınarak yapılıyor. 
Bu test anne ve bebeğin sağlığını olumsuz etkileyebiliyor.
 
Bebeğin kromozom yapısının normal olup olmadığının belirlenmesine yarayan bu test belki de yakın bir gelecekte tarihe karışacak. Çünkü artık anne adayından alınan kanla bebeğin kromozom yapısı incelenebilecek.
 
Bu bebekten anne kanına karışan hücrelerin kromozom yapısının incelenmesine dayanan bebeğin hücresinden tetkiklere yönelik bunun sonucunda da bebeğin kromozom bozukluğu olup olmadığını ortaya koyan bir yöntem.
Test bebeliğin ilk üç ayında yapılıyor.
 
Amniyosentezin yerine bazı açılardan geçebilecek bir yöntem. Tabi ki çok yeni bir yöntem olduğu için doğruluğu da henüz test edilme aşamasında. İlk gelen veriler ilk gelen bulgular yüzde doksanın üzerinde güvenilir olduğu yönünde.
 
Testin rutin olarak uygulanması maliyeti sebebiyle biraz zaman alacak gibi.
 
Ticari anlamda kullanılabilmesi için bunun maliyetinin de düşmesi gerekiyor. Bu yöntemin maliyeti iki bin lira civarında ve oldukça pahalı bir yöntem.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık