Amerikalılar Trabzonluya hayran

Trabzon Beşikdüzü doğumlu olan Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi 1. Cerrahi Klinik Şef Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Bender, gerçekleştirdiği meme süt kanalları içine endoskopi yaparak, süt kanallarının içinin gözle görülüp incelenmesini sağlayan yöntemiyle

Amerikalılar Trabzonluya hayran

Trabzon Beşikdüzü doğumlu olan Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi 1. Cerrahi Klinik Şef Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Bender, gerçekleştirdiği meme süt kanalları içine endoskopi yaparak, süt kanallarının içinin gözle görülüp incelenmesini sağlayan yöntemiyle ABD’de katıldığı yarışmada birinci seçildi.

Uluslararası bir yöntem olarak kabul görülen operasyon şekliyle ilgili haber61’e açıklamalarda bulunan Trabzonlu Doç. Dr. Ömer Bender, “Bu yöntem sayesinde çok sayıda hastanın ameliyatsız tedavisini gerçekleştirdim. Bu tedavi yöntemini tanıtmak ve öğretmek için ABD, Almanya ve Çin’de yapılan bilimsel kongrelerden davetler almakta ve bazılarına gitmekteyim. Dünyanın değişik ülkelerinden bu konuyla ilgilenen bazı doktorlardan, kliniğimize gelerek bu yöntemi öğrenmek istediklerini bildiren talepler gelmektedir” dedi.

AMERİKA’DAN DAVET GELDİ
Bender, geliştirdiği yöntemin ardından kendisine Amerika’dan ve birçok Avrupa ülkesinden davet geldiğini ve yöntemi oradaki doktorlara da anlatması yönünde istekler olduğunu söyledi. Bender, “Türkiye’de ilk kez 2005 yılında Meme süt kanalları içine endoskopi yaparak, süt kanallarının içinin gözle görülüp incelenmesini sağlayan yöntemi gerçekleştirdim. 2005-2008 yılları arasındaki çalışmalarım sonucunda, bütün dünyada ameliyatla tedavi edilebilen, süt kanalları içindeki küçük tümörlerin (intraduktal papillom’ların) ameliyatsız tedavi edilmesini sağlayan bir yöntemi gerçekleştirdim. Meme hastalıklarıyla ilgili bu çalışmalarımızın duyulması üzerine 2011 yılında ABD’ de yapılan uluslar arası bilimsel proje yarışmasına davet edildik” dedi.

Bender, “Uzun süredir birlikte çalıştığım Dr.Fatih Levent Balcı ile birlikte “Meme Kanserinin gelişmesinde HPV virüsünün etkisi” konulu bir bilimsel çalışma başlattık. HPV virüsünün rahim ağzı kanseri gelişimindeki rolü bilinmektedir. Araştırmalarımız sonucunda HPV virüsünün meme kanseri gelişiminde de etkili olabileceği ile ilgili ip uçları bulduk. Bu konuyu aydınlığa kavuşturmak için planladığımız bu çalışmayla ABD nin Los Angeles kentinde yapılan yarışmaya katıldık. Bu organizasyonu düzenleyen “Dr.Susan Love Research Foundation” tüm dünyada meme kanseri ile ilgili önemli bilimsel çalışmalara ekonomik destek sağlayan bir kurumdur. Çalışmamız organizasyon jürisi tarafından ödüle aday 10 proje arasına girerek finale kaldı. 23-26 şubat 2011 tarihinde yapılan final yarışmasından sonra yapılan oylamada birinci olduk. Çalışmamız Amerikalı ve Dünyanın değişik ülkelerinden katılan bilim adamlarının takdirini kazanmasının yanı sıra 20.000 USD para ödülü ile ödüllendirildi” ifadelerini kullandı.

AŞI İMKANI OLABİLİR
Bender sözlerini şöyle sürdürdü: “Ayrıca organizasyon başkanı Dr.Susan Love tarafından çalışmanın ilk sonuçları olumlu çıkarsa 300.000 USD bir fonun tarafımıza aktarılacağı açıklandı. Bilindiği gibi HPV virüsünün neden olduğu rahim ağrı kanserleri aşı ile önlenebilmektedir. Bu çalışma sonucunda eğer meme kanseri gelişiminde HPV virüsünün etkisini ispatlayabilirsek bu virüse karşı aşı yapılarak meme kanseri gelişimini büyük oranda engelleyebileceğimizi düşünmekteyiz.

Şahsımız için ve ülkemiz için önemli bir gurur vesilesi olan bu olayın sevincini paylaşmak ve halkımıza duyurulmasını istedik”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık