Alzheimer'a İnsülinli tedavi!

Tedavisi olmayan alzheimer (ileri durumda bunama, unutkanlık) hastalığıyla ilgili yapılan araştırmalarda önemli bir adım atıldı. ABD ve Brezilya'daki üniversitelerin ortak yürüttüğü araştırmada, insülinin (kandaki şeker seviyesini düzenleyen hormon) alzhe

Alzheimer'a İnsülinli tedavi!

Tedavisi olmayan alzheimer (ileri durumda bunama, unutkanlık) hastalığıyla ilgili yapılan araştırmalarda önemli bir adım atıldı. ABD ve Brezilya'daki üniversitelerin ortak yürüttüğü araştırmada, insülinin (kandaki şeker seviyesini düzenleyen hormon) alzheimer'ın yol açtığı hafıza kaybını yavaşlatabileceği ya da tamamen önleyebileceği belirlendi. Araştırmacılar, bu çarpıcı sonuca insülin kullanan diyabet hastalarının beyinlerini inceleyerek ulaştı. Kullandıkları insülin ilaçlarının, söz konusu diyabet hastalarındaki hafıza hücrelerini koruduğu belirlendi. ABD'nin Illinois eyaletindeki Northwestern Üniversitesi ile Brezilya'nın Rio kentindeki Federal Üniversite doktorları tarafından yapılan bu araştırma, tıp dergilerinde de yayımlandı.

KORUMA KALKANI

Araştırmayı yapan ekibin başında bulunan Brezilyalı profesör Fernanda de Felice, "Hafıza kaybına karşı diyabet ilaçlarının koruma kalkanı oluşturduğu yönündeki bulgularımız, tedavide önemli bir umut olacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık