Almanya'da Türk formülü çözüm oldu

 Türkiye'de geleneksel olarak ishale karşı yenilen pirinç lapası Alman uzmanlardan da onay aldı. Her evde bulunan malzemelerle hazırlanabilecek, ucuz hem de etkili bir ishal ilacı... Bir çay fincanı pirinç, iki çay fincanı su ve yarım tatlı kaşığı tuzun h

Almanya'da Türk formülü çözüm oldu

 

Türkiye'de geleneksel olarak ishale karşı yenilen pirinç lapası Alman uzmanlardan da onay aldı.
 
Her evde bulunan malzemelerle hazırlanabilecek, ucuz hem de etkili bir ishal ilacı... Bir çay fincanı pirinç, iki çay fincanı su ve yarım tatlı kaşığı tuzun haşlanmasıyla hazırlanan pirinç lapası ishale karşı annelerin en etkili mücadele yöntemlerinden biri. Türkiye'de hemen herkesin bildiği bu yöntem, Alman uzmanların da onayını aldı.
 
Berlin Charite Hastanesi Doğal Tedavi Merkezi uzmanlarından Dr. Miriam Ortiz pirinç lapasının ishale karşı başarısı onaylanmış bir tedavi yöntemi olduğunu vurguladı. Ortiz, eczane dergisi "Bebek ve Aile"de yayımlanan makalede "Pirinç haşlandığında ortaya çıkan yapışkan sıvı vücutta suyun tutulmasına yardımcı oluyor. Tuz ise ishal nedeniyle kaybedilen elektroliti vücuda geri kazandırıyor" açıklamasını yaptı.
Tuvalet yokluğu ölüm getiriyor
 
İshalle gelen en büyük tehdit, kontrol altına alınmadığında özellikle bebeklerde hayati tehlikeye neden olabilen su ve elektrolit kaybı. Eczanelerde satılan elektrolit çözeltilerini evdeki malzemelerle de kolayca hazırlamak mümkün. Uzmanlar bunun için bir litre kaynatılmış suya çay kaşığının dörtte biri oranında tuz ve yine dörtte bir oranında kabartma tozu, ardından da iki yemek kaşığı şeker ya da bal ve yarım bardak portakal suyu eklenmesini tavsiye ediyor.
 
Elektrolit hazırlamaya zamanınız yoksa, iki adet orta boy muzu ezerek yemek de ishale karşı oldukça etkili.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler