Akupunktur tedavisi

Akupunktur Nedir ?Akupuntur, hijyenik metal iğnelerin cilde batırılması yöntemi ile uygulanan eski bir tedavi yöntemidir. Akupunktur kelimesi; latince, iğne anlamına gelen acus ve batırma anlamına gelen punctura kelimelerinden meydana gelmiş olup, "iğne b

Akupunktur tedavisi

Akupunktur Nedir ?

Akupuntur, hijyenik metal iğnelerin cilde batırılması yöntemi ile uygulanan eski bir tedavi yöntemidir. Akupunktur kelimesi; latince, iğne anlamına gelen acus ve batırma anlamına gelen punctura kelimelerinden meydana gelmiş olup, "iğne batırma ile yapılan tedavi" anlamına gelmektedir. Akupunktur tedavisinin kökenleri 2500 yıl öncesine kadar dayanmakta ve uzak doğudan gelmektedir.

Elektornik sistemlerinin tıp alanında yaygın olarak kullanılması ve gelişmesi ile beraber akupunktur teknolojileri de gelişim göstermiş ve vücutta birçok alanda konforlu bir şekilde kullanım imkanı sağlamıştır.

Özellikle son 20 – 25 yılda yapılan bir çok bilimsel çalışma, akupunktur tedavisinin belli başlı bilimsel temellere dayandığını ortaya koymaktadır. Yapılan bu çalışmalar akupunktur uygulamasının insan vücudunda çeşitli hormonsal rahatsızlıklardan, immün sistem yani bağışıklık sistemi sorunlarına kadar, vücuttaki bir çok hastalığın tedavi ve iyileşmesinde etkili olduğunu ortaya koymaktadır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık