Akdağ: Şişman değil şişko diyelim

Sağlık Bakanı Recep Akdağ obeziteyle mücadele için ilginç bir öneri getirdi ve obezlere "şişko" denilmesi çağrısında bulundu. Bakan bu yolla hastalıkla mücadelenin daha etkin olacağını savundu.Türkiye'de her üç kişiden birisinin obez olduğunu hatırlatan A

Akdağ: Şişman değil şişko diyelim

Sağlık Bakanı Recep Akdağ obeziteyle mücadele için ilginç bir öneri getirdi ve obezlere "şişko" denilmesi çağrısında bulundu. Bakan bu yolla hastalıkla mücadelenin daha etkin olacağını savundu.

Türkiye'de her üç kişiden birisinin obez olduğunu hatırlatan Akdağ, “(Bu kişilere) şişman mı şişko mu diyelim. Bence şişko demek daha doğru çünkü kolay kabullenemiyoruz” diye konuştu.

Recep Akdağ, kendisinden de örnek vererek, “Şişko değilim ama bir adım kalmıştı. Tedbirimi aldım. Artık daha az yemem gerektiğini biliyorum” dedi.

TÜRK HALKI ARTIK SİGARAYI KABULLENMEZ
Sigara karşıtlığıyla da bilinen Sağlık Bakanı, sigara-kanser ilişkisi ve kapalı mekanlarda sigara yasağı konusunda da değerlendirmeler yaptı. Akdağ şöyle konuştu:

“Artık Türk halkı geri adıma müsaade etmez. Biz iktidarda kalsak da gitsek de müsaade etmez. Bunu kendi yaşamayan bilemez; Benim de rahmetli babacağım kanser hastalığından öldü.”

Sağlık Bakanı'nın bu değerlendirmeleri yaptığı kanser sempozyumunda ortaya konan rakamlarsa hastalığın önümüzdeki 20 yılda dünya için daha ciddi sorun olacağını gösteriyor.

Buna göre 2030'da yıllık kanser vakaları ikiye katlanarak 12.5 milyondan 28 milyona, hasta sayısıysa üçe katlanarak 28 milyondan 80 milyona yükselecek. Sempozyumda kansere neden olan faktörler arasında sigara, yanlış beslenme ve alkolün yanısıra, psikolojik faktörler de gösterildi. Dünyada kanser tedavisi için harcanan rakamın ise yıllık 700 milyar dolar olduğu vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler