Akçaabat Türkiye'ye örnek oldu!

Hastanenin başhekimi Dr. Hasan Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akçaabat Devlet Hastanesi Evde Bakım Hizmeti'nde Türkiye gelenlinde örnek hastanelerden birisi olduğunu belirterek, ''Giresun, Gümüşhane, Rize, Ordu, Artvin, Erzurum, Samsun ve Trabzo

Akçaabat Türkiye'ye örnek oldu!

Hastanenin başhekimi Dr. Hasan Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akçaabat Devlet Hastanesi Evde Bakım Hizmeti'nde Türkiye gelenlinde örnek hastanelerden birisi olduğunu belirterek, ''Giresun, Gümüşhane, Rize, Ordu, Artvin, Erzurum, Samsun ve Trabzon illerindeki hastaneler yaptığımız çalışmaları inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi alacaklar'' dedi. Akyüz, Türkiye genelinde örnek 10 hastane arasına girmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak, ''Sağlık Bakanlığı'nın direktifleri doğrultusunda eylül ayı içerisinde başladığımız evde Evde Bakım Hizmeti'nde önemli mesafe kat ettik.

1 doktor, 2 hemşire 1 sağlık memuru ve 1 şoförden oluşan birimimiz, evde bakım aracımız ile hastanemize bağlı olan Çarşıbaşı, Düzköy ve Akçaabat'ta bize müracaat eden 157 hastamızı evlerinde ziyaret edildi. Bu hastalardan 116'sının bu hizmet alma kriterlerini taşıdığına karar verdik ve bu vatandaşlarımızın gerekli sağlık hizmetlerini evlerinde vermeye başladık'' diye kaydetti. Bölgelerinde 300'e yakın hastanın bu hizmete ihtiyacı olduğunu tahmin ettiklerini de ifade eden Akyüz, şöyle devam etti: ''Şuan itibari ile bu hizmeti verdiğimiz 116 hasta sayısını az bulmaktayız. Evde Bakım Hizmeti'ne ihtiyacı olan hasta sayısını fazla olduğunu düşünüyorum. Bu sayıya görevde çalışan ekip sayımıza da bir yenisini ekleme hazırlığı içerisindeyiz. Amacımız insanımıza en iyi sağlık hizmetini vermektir.'' Yaptıkları çalışmanın Sağlık Bakanlığı tarafından örnek olarak gösterildiğini de belirten Başhekim Akyüz, ''Bakanlığımız hastanemizi evde bakım çalışmasına örnek olarak göstermiştir. Bölgemizde bulunan hastaneler yaptığımız çalışmalar ile ilgili bizlerden bilgi alışverişinde bulunacaklar. Bu bizi son derece memnun etti. Bu karar bundan sonraki çalışmalarımızda, daha azimli olmamıza neden olacaktır'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık