Ahi Evren'de bir yenilik daha!

Uzman Doktor Tayyar Gökdeniz ve Ekibi tarafından Trabzon Ahi Evren Göğüs ve Kalp Damar Cerrahi Hastanesi’nde, Kalp ritminde bozulmalara yol açan ileti yolaklarında ki problemlere bağlı gelişen çarpıntıların tedavisinde; Radyofrekans (Radyodalgası) Yöntemi

Ahi Evren'de bir yenilik daha!

Uzman Doktor Tayyar Gökdeniz ve Ekibi tarafından Trabzon Ahi Evren Göğüs ve Kalp Damar Cerrahi Hastanesi’nde, Kalp ritminde bozulmalara yol açan ileti yolaklarında ki problemlere bağlı gelişen çarpıntıların tedavisinde; Radyofrekans (Radyodalgası) Yöntemi ilk kez uygulanmaya başlandı.

 

Kalp ritminde bozulmalara yol açan ileti yolaklarında ki problemlere bağlı gelişen çarpıntıların tedavisinde; Radyofrekans ( Radyodalgası) yöntemi ile ritim bozukluğuna sebep olan ileti yolunun yakılması (ablasyonu) işlemi Ankara ve İstanbul’un sınırlı merkezlerinden sonra bir ilk daha Trabzon Ahi Evren Göğüs ve Kalp Damar Cerrahisi hastanesinde uygulanmaya başlandı.

 

Kurulduğu günden beri bölgemiz ve Trabzon’un Kalp ve Damar Hastalıklarındaki tedavi yükünü üzerine alan ve bu işi tıptaki gelişmeleri yakından takip ederek, modern bir anlayışla yürüten Ahi Evren Göğüs ve Kalp Damar cerrahisi Hastanesi en son olarak, bu vizyonu çerçevesinde kalp ritminde bozulmalara yol açan ileti yolaklarındaki problemlere bağlı gelişen çarpıntıların tedavisinde son dönemde dünyada yaygın, ancak ülkemizde ise sadece İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerimizin sınırlı merkezlerinde uygulanan bir tedavi yöntemi olan Radyofrekans (Radyo dalgası) yöntemi ile ritim bozukluğuna sebep olan ileti yolunun yakılması (ablasyonu) işlemini ihtiyacı olan hastalarda uygulamaya başlamıştır.

 

04-05 Aralık 2010 tarihleri arasında bu amaçla ritim bozukluğu olan 15 hasta, İstanbul Koşuyolu Kalp Hastanesinde çalışan hemşerimiz Kardiyolog Doç. Dr. Mustafa Yıldız önderliğinde Başhekimimiz Prof. Dr. Şükrü Çelik ve Uzm. Dr. Tayyar GÖKDENİZ ve hastanenin Kardiyoloji uzmanı doktorları tarafından uygulanan Ablasyon Tedavisi ile sağlığına kavuşturulmuştur.

 

Böylelikle Ahi Evren KGöğüs Kalp-Damar Cerrahi Hastanesi, tedavi hizmetlerinde çağdaş tıbbın kalp hastalıkları alanındaki tüm gelişmelerini yöremiz halkı için uygulamaya koymuş ve bu tür rahatsızlıkları olan hastaların tedavi olmak için büyük şehirlere gidip sınırlı sayıda merkezde uygulanan bu tedavi yöntemi için aylarca sırada beklemesinin önüne geçerek, bölge için önemli bir sağlık sorununa çözüm getirmiştir.

 

Bundan böyle Kalp Ritim bozukluğu olan ve RF Ablasyon tedavisine ihtiyacı olan hastaların Kardiyoloji Polikliniklerine ve Uzm. Dr. Tayyar GÖKDENİZ ve Kardiyoloji Başasistanı Uzm. Dr. Mustafa Tarık AĞAÇ’a müracaat etmeleri yeterli olacaktır.

 

RF ABLASYON NEDİR?

Hastanın toplardamarına yerleştirilen bir giriş iğnesi aracılığı ile kateterlerin sağ kalp boşluklarına yerleştirilmesi ve bu kateterlerden uygulanan radyo frekans dalgaları ile çarpıntı ve ritim bozukluğuna sebep olan ileti yolunun yakılması (ablasyonu)  işlemidir. Başarı oranı %95 olup, işlemin hasta üzerinde çok ciddi bir yan etkisi bulunmamaktadır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık