Ağrı kesicinin korkunç yan etkileri

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhat Bor, ağrı kesici ilaçların bilinen ve bilinmeyen yan etkileri hakkında açıklamada bulundu. Ağrı kesicilerin hazımsızlık, bulantı, karın ağrısının yanında mide kanama

Ağrı kesicinin korkunç yan etkileri

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhat Bor, ağrı kesici ilaçların bilinen ve bilinmeyen yan etkileri hakkında açıklamada bulundu. Ağrı kesicilerin hazımsızlık, bulantı, karın ağrısının yanında mide kanaması, delinme, mide çıkışında daralma gibi birçok hastalığa sebebiyet verdiğini belirten Prof. Dr. Serhat Bor kimlerin risk grubuna girdiğini de şöyle açıkladı: "Başta daha önceden ülser rahatsızlığı geçirmiş hastalar olmak üzere, altmış yaş üstü kişiler, kalp-damar hastası olanlar, sindirim sistemi sorunu yaşayanlar ve şeker hastaları ağrı kesicilerin kullanımında dikkatli olmalı." Ağrı kesicilerin yan etkilerinden korunma yöntemleri hakkında da açıklamada bulunan Prof. Dr. Bor, "Doz arttıkça risk artar. Bu tip ilaçları kullanırken düşük dozda alınmasına dikkat edin. Ağrı kesici ilaçların yanında, bunların meydana getirdiği yan etkilerden korunmaya yönelik ilaçlar da kullanın" dedi. "Ağrı kesiciler en fazla kullanılan ilaç grubu olmakla beraber tedavi değil anlık şikayet gidermeye yöneliktir" diyen Prof. Dr. Bor, ağrı kesicilerin mecbur kalınmadıkça ve bilinçsizce kullanılmaması gerektiğine dikkat çekti. Risk grubu ileri yaşta olanlardan ve yandaş hastalık taşıyanlardan korunmalarını isteyen Prof. Dr. Bor, katılımcıların sorularını yanıtlayarak konuşmasını bitirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler