Acillere takviye

Sağlık Bakanlığı, bayram süresince özellikle 'acemi kasap'lar dolayısıyla başvuruda artış beklenen acil servislerin iş yükünü kaldırabilecek şekilde düzenlenmesini ve takviye edilmesini istedi.Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Demirtaş, yarın ba

Acillere takviye

Sağlık Bakanlığı, bayram süresince özellikle 'acemi kasap'lar dolayısıyla başvuruda artış beklenen acil servislerin iş yükünü kaldırabilecek şekilde düzenlenmesini ve takviye edilmesini istedi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Demirtaş, yarın başlayacak 6 günlük tatil süresince acil servislerde alınması gereken önlemlerle ilgili genelge yayınladı.
 
ACİLLERE TAKVİYE 
 
Sağlık hizmetinin, ikamesi olmayan, olmazsa olmaz ve ihtiyaç duyulduğu anda bekletilmeksizin verilmesi gereken özellikli bir hizmet olduğunu belirten Demirtaş, hizmetin bu özelliğinden dolayı hekimlerle sağlık personelinin, çoğu zaman mesai kavramı olmaksızın, bayram ve tatil günlerinde de fedakarlık ederek çalışması gerektiğini ifade etti.
 
Kurban Bayram tatilinde acil servislere müracaatlarda önemli artış olması ve dolayısıyla iş yükünün artmasının beklendiğini ifade eden Demirtaş, bu nedenle tatil süresince, acil servislerin bu iş yükünü kaldırabilecek şekilde düzenlenmesi ve takviye edilmesi gerektiğini bildirdi.
 
HEM KAMU HEM DE ÖZEL HASTANELER 
 
Genelgeye göre, gerek kamu gerekse özel sektöre ait tüm yataklı sağlık tesislerinde acil servislere başvuracak vakalara zamanında tıbbi ve cerrahi müdahale yapılabilmesi, kaliteli ve özenli tıbbi bakım ve tedavi hizmeti sunulabilmesi amacıyla şu düzenlemeler yapılacak:
 
-Acil servis üniteleri ve diğer kliniklerde insan gücü, tıbbi donanım, lüzumlu sarf malzemesi, ilaç, serum ve ambulans hizmeti yönünden 24 saat kesintisiz hizmet sürekliliği esasına göre hiçbir olumsuzluk ve aksaklığa meydan verilmeden ihtiyacı karşılayacak şekilde gerekli önlemler alınacak.
 
-Radyoterapi merkezleri tarafından verilen hizmetlerdeki aksamaların hastaların tedavi süreçlerini olumsuz etkileyebileceği göz önünde bulundurularak bünyesinde radyoterapi merkezi bulunan kamu ve özel sektöre ait sağlık tesislerinde verilen radyoterapi hizmetleri bayram tatilinde de devam edecek.
 
-Diyaliz birimlerinde hizmet aksatılmayacak.
 
-Evde sağlık hizmeti kapsamındaki ilaç uygulaması, pansuman ve benzeri işlemlerin bayram tatili süresince de aksatılmaması için il sağlık müdürlüklerince nöbet düzenlemesine gidilecek. 
 
-Gerektiğinde personel, tıbbi donanım, malzeme, ilaç, serum ve ambulans takviyesi için organizasyon yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık