20 çeşit plastik bilezikten kanserojen madde çıktı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın renkli lastiklerle ilgili yaptığı testlerde, 554 üründen 20'sinde kanserojen "fitalat" maddesi oranı, yasal sınırların üzerinde çıktı... Bileklik yapmak için kullanılan lastikler kanser riski taşıdığı gerekçesiyle bazı ülke

20 çeşit plastik bilezikten kanserojen madde çıktı
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın renkli lastiklerle ilgili yaptığı testlerde, 554 üründen 20'sinde kanserojen "fitalat" maddesi oranı, yasal sınırların üzerinde çıktı...
 
Bileklik yapmak için kullanılan lastikler kanser riski taşıdığı gerekçesiyle bazı ülkelerde toplatılırken Türkiye de harekete geçti. Bilekliklerde kanserojen "fitalat" maddesi bulunduğuna ilişkin haberleri ihbar kabul eden Gümrük ve Ticaret Bakanlığı denetimlere başladı.
 
İlk aşamada 5 firmanın 554 ürününden numune alındı. Ağır metal testleri uygulanan 20 üründe "fitalat" yasal sınırların üstünde çıktı.
 
TOPLATMA VE İFŞA
Bakanlık firmalar için ceza sürecini başlattı. Öncelikle ürünler için toplatma kararı çıkarılacak, ardından firmalara 15 bin TL para cezası uygulanacak.
 
Firmalar gazetelere ilan vererek zararlı ürünleri geri çağıracak. Bu aşamada bakanlık da markaları ifşa edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık