2. yüz nakli yapılacak

 Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncer: ''Dünyada ilk kez bir hastaya çift kol ve çift bacak nakli yapılmak üzere operasyona başlandı''Hacettepe üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, tıp fakültesinde dünyada ilk kez gerçekleştirilecek çif

2. yüz nakli yapılacak

 

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncer: ''Dünyada ilk kez bir hastaya çift kol ve çift bacak nakli yapılmak üzere operasyona başlandı''

Hacettepe üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, tıp fakültesinde dünyada ilk kez gerçekleştirilecek çift kol ve çift bacak nakli operasyonunun başladığını bildirdi.

İzmir'de bir kadavradan alınan çift kol ve çift bacağın bir hastaya, aynı kadavradan alınan yüzün de bir başka hastaya nakledilmesi için yaklaşık 2 saat önce operasyona başladıklarını söyledi.

Çift kol ve çift bacağın plastik cerrahi, ortopedi ve diğer ilgili uzmanların katılımıyla nakledilecek hastanın dünyada ilk olacağını vurgulayan Tuncer, aynı uzmanların nakledilecek organları da İzmir'e giderek aldıklarını kaydetti.

Yüz naklinin de bir erkek hastaya yapılacağını ifade eden Tuncer, operasyonların gece geç saatlere kadar sürmesinin beklendiğini bildirdi.

Tıp fakültesinde operasyonlara ilişkin yarın basın toplantısı düzenleneceğini belirten Tuncer, ''Operasyonları gerçekleştiren arkadaşlarımla gurur duyuyorum, Sağlık Bakanlığına da böyle bir olanak tanığı için teşekkür ediyorum. Çok çağdaş bir sistem kurdu bakanlığımız. Türkiye'nin organ naklinde bu noktaya gelmesinde Sağlık Bakanlığının büyük katkıları var'' dedi.

ORGAN BAĞIŞIN HİKAYESİ

İzmir Çeşme'de geçirdiği trafik kazası sonrasında tedavi gördüğü DEÜ Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen 40 yaşındaki kişinin yüzü, kolları, bacakları, böbrekleri, karaciğeri ve korneaları bağışlandı

İzmir'in Çeşme ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonrasında tedavi gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen 40 yaşındaki kişinin yüzü, kolları, bacakları, böbrek, karaciğer ve korneaları bağışlandı.

Çeşme'de geçen hafta geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanarak DEÜ Hastanesinde tedavi altına alınan ve ailesinin kimliğinin açıklanmasını istemediği 40 yaşındaki kişinin beyin ölümü dün gerçekleşti.

Ailesinin isteği üzerine söz konusu kişinin yüzü,  kolları, bacakları, böbrekleri, karaciğer ve korneaları bağışlandı. Bağışlanan yüzün, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde 25 yaşında olan bir hastaya nakledileceği öğrenildi.

Öte yandan, bağışlanan karaciğerin Gülhane Askeri Tıp Akademisinde, böbreklerin Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Ege Üniversitesi Hastanesinde hastalara nakledileceği belirtildi. Kornealar ise DEÜ Hastanesindeki bir hastaya nakledilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler