Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Rize Yayın tarihi: 03 Ağustos 2026 19:47

Rize'de Red Bull Formulaz nefes kesti! Şampiyonlar belli oldu

Rize'nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde bu yıl 16'ncısı düzenlenen Red Bull Formulaz, renkli görüntülere sahne oldu. 65 yarışmacının mücadele ettiği organizasyonda kadınlar ve erkeklerde şampiyonlar belli olurken, tasarım ödülü de sahibini buldu.

Rize'nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde bu yıl 16'ncısı düzenlenen Red Bull Formulaz, Karadeniz'in köklü tahta araba geleneğini bir kez daha heyecan ve eğlenceyle buluşturdu. Bin 400 metrelik yeni parkurda gerçekleştirilen yarışlarda kadınlarda Pınar Aytemiz, erkeklerde ise Fatih Çukur birinciliğe ulaştı.

65 YARIŞMACI ZORLU PARKURDA TER DÖKTÜ

Karadeniz'in geleneksel tahta araba yarışlarından biri olan Red Bull Formulaz, bu yıl da adrenalin dolu anlara sahne oldu.

Keskin virajlar, saman balyaları, çuvallarla oluşturulan engeller, rampa atlayışları ve yerel sürprizlerle hazırlanan bin 400 metrelik parkurda yarışmacılar bitiş çizgisine ilk ulaşabilmek için mücadele verdi.

Yarışta yalnızca çivi veya vida kullanılarak monte edilen, motor ya da dış destekli herhangi bir mekanizması bulunmayan tahta araçların kullanılmasına izin verildi.

ŞAMPİYONLAR BELLİ OLDU

Toplam 65 yarışmacının katıldığı organizasyonda kadınlar kategorisinde Pınar Aytemiz birinci olurken, erkekler kategorisinde Fatih Çukur günün en hızlı ismi olmayı başardı.

Tasarım Ödülü ise hazırladığı tahta araçla Turan Selimoğlu'na verildi.

RED BULL SPORCULARI DA ETKİNLİKTE YER ALDI

Etkinlikte Red Bull sporcuları Isopower olarak tanınan İsmail Can Yerinde, Ege Arseven ve Bahattin Sofuoğlu da yer aldı.

Sporcular, Tunca'nın yokuşlarında gerçekleştirilen yarışları takip ederek etkinlik boyunca katılımcılar ve izleyicilerle bir araya geldi.

GELENEK YAŞATILMAYA DEVAM EDİYOR

Karadeniz'de 1900'lü yılların başına kadar uzanan tahta araba geleneği, Tunca beldesinde uzun yıllar çocuk oyunu olarak yaşatıldı.

2009 yılında festival formatına kavuşan organizasyon, Red Bull'un desteğiyle zaman içinde bölgesel bir etkinlikten ulusal ölçekte tanınan bir organizasyona dönüştü.

Yarışta katılımcılar, geleneksel olarak keçi yününden yapılan kıl çoraplar ve kara lastiklerle parkura çıkarken, start işareti ise bölgede kullanılan ve patlama sesi çıkaran "xaşattule" ile verildi.

ÜNİVERSİTELERDE DE TANITILDI

Red Bull Formulaz heyecanı etkinlik öncesinde üniversitelere de taşındı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi'nde düzenlenen etkinliklerle öğrenciler, Karadeniz'in geleneksel tahta araba kültürüyle buluşturuldu.

Kaynak: DHA

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!