Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Rize Yayın tarihi: 03 Ağustos 2026 09:22 Güncellenme tarihi: 03 Ağustos 2026 10:42

Rize'de Formulaz heyecanı! 80 yarışmacı tahta arabalarla kıyasıya yarıştı

Rize'nin Ardeşen ilçesinde bu yıl 16'ncısı düzenlenen Geleneksel Red Bull Formulaz Tahta Araba Yarışları renkli görüntülere sahne oldu. Toplam 80 yarışmacının mücadele ettiği organizasyonda parkur boyunca hem heyecan hem de eğlence bir arada yaşandı.

Rize'nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde bu yıl 16'ncısı düzenlenen Geleneksel Red Bull Formulaz Tahta Araba Yarışları, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Formulaz Derneği ile Red Bull'un, "Formula giderse Formulaz gelir" sloganıyla organize ettiği yarışlar kadınlar ve erkekler kategorilerinde yapıldı.

GELENEKSEL YÖNTEMLE START VERİLDİ

Yarışların başlangıcı, kırbaç şeklindeki kalın ipin yere vurulduğunda patlama sesi çıkarmasıyla bilinen geleneksel yöntemle yapıldı.

Organizasyonda kadınlar kategorisinde 20, erkekler kategorisinde ise 60 yarışmacı mücadele etti. Tahta arabaların teknik kontrollerinin tamamlanmasının ardından yarışmacılar, 1400 metrelik parkurda dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Olası kazalara karşı parkurun riskli noktalarına saman balyaları yerleştirilirken, yarışmacılar lastik ayakkabı, kıl çorap, kask, kolluk ve dizlik kullanarak yarışa katıldı.

Parkur boyunca yer alan "uçuruma düşmek yasaktır", "başlangıç noktası 300 metre geride", "dikkat tahta araç çıkabilir", "sola dönülmez", "en keskin viraj 50 metre geride", "köprüden önce son çıkış" yazılı tabelalar ise etkinliğe renk kattı.

PARKURDA HEYECAN DORUĞA ÇIKTI

Yarışlar sırasında bazı sürücüler tehlikeli anlar yaşarken, bazı tahta arabaların tekerlekleri kırıldı. Yarışmacılardan bazıları ise araçlarını ellerine alarak koşup parkuru tamamlamaya çalıştı.

İLK KEZ 45 YAŞ ÜSTÜ KATEGORİSİ OLUŞTURULDU

Formulaz Derneği Başkanı Murat Gül, bu yıl ilk kez 45 yaş üstü yarışmacılar için ayrı bir kategori oluşturduklarını belirtti.

Toplam 80 yarışmacının katıldığı organizasyona ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gül, "Bu gelenekle birlikte üretmenin ruhunu yaşatacağız. Gelecek nesillere bu yarışmayı aktararak bırakacağız." ifadelerini kullandı.

Gül ayrıca bu yıl parkurun uzatıldığını ve güvenlik tedbirlerinin artırıldığını söyledi.

İLK KEZ KATILANLAR DA VARDI

Yarışmaya ilk kez katılan Halil İbrahim Dilsiz, organizasyonun oldukça heyecanlı geçtiğini ifade etti.

Etkinliğin en dikkat çeken isimlerinden 70 yaşındaki Veli Bakır ise parkurun zorlu ve virajlarının fazla olduğunu dile getirdi.

YOĞUN KATILIM SAĞLANDI

Etkinliği; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Çelebi, AK Parti Rize Milletvekilleri Muhammed Avcı ile Harun Mertoğlu, Ardeşen Kaymakamı Ahmet Korkmaz, Ardeşen Belediye Başkanı Enver Atagün, Tunca Belediye Başkanı Ramazan Topçu ve çok sayıda vatandaş takip etti.

Kaynak: AA

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!