Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Rize Yayın tarihi: 03 Ağustos 2026 09:24 Güncellenme tarihi: 03 Ağustos 2026 10:42

İyidere-Rize-Pazar yolunu kullanacaklar dikkat! Trafik kontrollü sağlanıyor

Karayolları Genel Müdürlüğü, Rize'yi de kapsayan yol durumu bültenini yayımladı. İyidere-Rize-Pazar yolunda devam eden yatay işaretleme çalışmaları nedeniyle ulaşım her iki yönde tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), yapım, bakım ve onarım çalışmalarının sürdüğü kara yollarına ilişkin güncel yol durumu bültenini paylaştı. Bültene göre, Rize'de İyidere-Rize-Pazar yolunda yürütülen çalışmalar nedeniyle sürücülerin dikkatli olması ve trafik işaretlerine uyması istendi.

İYİDERE-RİZE-PAZAR YOLUNDA ÇALIŞMA SÜRÜYOR

İyidere-Rize-Pazar yolunun 0-56. kilometreleri arasında devam eden yatay işaretleme çalışmaları nedeniyle bölünmüş yolun her iki yönünde ulaşım tek şeritten kontrollü olarak gerçekleştiriliyor. Yetkililer, sürücülerin çalışma alanında hızlarını düşürmeleri ve trafik işaret ile işaretçilerine uymaları gerektiğini bildirdi.

OTOYOLLARDA DA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun İstanbul istikameti Muallimköy Kavşağı Dilovası-Ankara ayrım kolu bağlantısı, üstyapı iyileştirme ve yenileme çalışmaları nedeniyle araç trafiğine kapatıldı. Osmangazi Köprüsü yönünden gelerek TEM Otoyolu Ankara istikametine bağlanacak sürücüler alternatif güzergahlara yönlendiriliyor.

Anadolu Otoyolu'nun 7-12. kilometrelerinde devam eden üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle İstanbul yönü trafiğe kapatıldı. Ulaşım, Ankara istikametinden çift yönlü ve kontrollü olarak sağlanıyor.

FARKLI NOKTALARDA DA KONTROLLÜ ULAŞIM

İzmir Çevre Otoyolu'nun Uzundere Kavşağı kolları ile Selway AVM giriş ve çıkışlarında 22.00-05.00 saatleri arasında yol çalışması yapılacak. Çalışma süresince emniyet şeridi kontrollü şekilde trafiğe kapatılacak, ulaşım diğer şeritten sürdürülecek.

Mersin-Çeşmeli Otoyolu Kuyuluk Kavşağı'nda devam eden yapım çalışmaları nedeniyle Çeşmeli-Mersin yönündeki Kuyuluk-Mezitli çıkış kolu ulaşıma kapatıldı.

Afyonkarahisar-Konya yolunun 10-12. kilometreleri arasında süren yol yapım çalışmaları nedeniyle Konya-Afyonkarahisar istikameti trafiğe kapatılırken, ulaşım diğer yönden çift yönlü olarak veriliyor.

SÜRÜCÜLERE DİKKATLİ OLUN UYARISI

Elazığ-Malatya yolunun 38-42. kilometrelerinde üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü sürdürülüyor.

Denizli il sınırı-Çavdır-Söğüt yolunun 18-24. kilometreleri ile Kızıldağ-Altköy yolunun 2-6. kilometrelerinde sathi kaplama ve onarım çalışmaları devam ederken, bu kesimlerde de trafik kontrollü olarak sağlanıyor.

Kars-Digor merkez yolunun 37-39. kilometrelerindeki yapım çalışmaları nedeniyle ise sürücülerden trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri istendi.

Kaynak: AA

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!