Parıltılı Bir Cilde Hemen Ulaşmanızı Sağlayacak 10 İpucu

araştırmacılar sivilce ve akne sorunlarının dünya nüfusunun yaklaşık yüzde onunda görülen bir sorun olduğunu söylüyor. çözmek için Natalie Portman gibi ünlü isimlerin de kullandığı birkaç çözüm önerisi ortaya koyduk. Buyrun içeriğimize...

Parıltılı Bir Cilde Hemen Ulaşmanızı Sağlayacak 10 İpucu

1. Terin teninizde soğumasına izin vermemeli, direkt duş almalısınız.

Sık sık spor yapmak aslında sivilce sorunu olan kişiler için mükemmel bir çözümdür çünkü toksin ve vücut kirlerimizi ter yoluyla atarız. Fakat sık sık spor yaparken vücut teriniz teninizde çok uzun süre kalırsa vücuttaki sivilceleri tetikleyebilir. Size önerimiz, spordan sonra terinizi soğutmadan hemen duşa girmeniz, ve tabii ki spor kıyafetlerinizi de sık sık yıkamayı unutmamanız.

2. Peeling yapmayı bir rutin haline getirmelisiniz.

Salisilik asit içeren kimyasal bazlı bir peeling edinmelisiniz ve bunu düzenli uygulamalısınız çünkü bu tarz kimyasal peelingler cildi temizlemek ve tıkalı gözenekleri açmak için en ideal yol! Ayrıca pul pul dökülme görüntüsü yaratan ölü derilerinizi de yok ederek cildinizi yeniliyor.

3. Bol giysiler tercih etmeli ve sentetik kumaşlardan uzak durmalısınız.

Yine başka bir önerimiz ise bol giyinmeniz olacaktır çünkü dar giysiler vücudunuza sürtünerek teri ve kiri cildinize hapseder ve cildinizin daha çok tahriş olmasına sebep olur. Böylece hem bol giyinerek hem de doğal kumaşlar tercih ederek cildinizin nefes almasını sağlayabilirsiniz.

4. Saçlarınızın sırtınıza temas etmesinden kaçınmalısınız.

Özellikle uzun saçlılar için tavsiyemiz kesinlikle saçlarınızı sırtınızdan uzak tutmalısınız! Uzun saçlarınızın sırtınıza sürtmesi sırtınızda ve omuzlarınızda sivilcelere neden oluyor özellikle açık bir üst tercih ettiyseniz bunun olması çok mümkün.

5. Cilt bakım ürünlerinizi satın alırken kesinlikle içeriklerine bakmalısınız.

Akneye yatkın bir vücudunuz varsa kesinlikle cilt bakım ürünlerinin içeriğine bakmanızı tavsiye ediyoruz! Daha öncede söylediğimiz gibi içeriğinde salisilik asit ve çay ağacı yağı olan ürünleri tercih etmelisiniz.

pariltili-bir-cilde-hemen-ulasmanizi.webp

6. Bol bol su içmelisiniz.

Bol bol su içmenin bir çok yararı olmasının yanında sivilce sorunlarına da inkar edilemez bir yardımı var. Bol bol su içmek hem cildinizi nemli tutuyor hem de aşırı yağ üretimini engelliyor ayrıca vücudunuzu bazı akne ürettiği düşünülen organizmalardan temizliyor. Bu yüzden gün içinde içebildiğiniz kadar su içmenizi ve su içmeyi unutanlar için bunu sık sık kendinize hatırlatmanızı öneriyoruz.

7. Yapay şekerlerden ve tatlandırıcı içeren ürünlerden kesinlikle uzak durmalısınız.

Yapay şeker ve tatlandırıcı içeren ürünler akneyi en çok arttıran ürünlerin başında gelir. Özellikle böyle bir sorununuz varsa kesinlikle uzak durmalı, vücudunuzun ihtiyacı olan şekeri meyve gibi doğal besinlerden almalısınız. Özellikle kepekli tahılları ve bol bol fasulye yemenizi öneriyoruz.

8. Sivilcelerinizi asla sıkmamalısınız!

Sivilcelerinizi sıkmak onları yok etmenin bir yolu değil! Aksine, sivilcelerinizin çoğalmasına ve iz bırakmasına sebep oluyor. Eğer cildiniz çok kaşınıyorsa ve onlara dokunmadan duramıyorsanız krem sürmenizi ve ya bir dermatoloğa görünmenizi öneriyoruz.

9. Güneş kremlerinizi kesinlikle gözenek tıkamayanlardan tercih etmelisiniz.

Güneş kremi güneşin zararlı ışınlarından korunmanız için oldukça gerekli fakat akneye eğilimli bir cildiniz varsa güneş kreminizi çok dikkatli seçmelisiniz. Özellikle komedojenik yani gözenek tıkamayan ve yağsız olanları tercih etmelisiniz.

10. Çinko içeren gıdaları bol tüketmelisiniz.

Araştırmacılara göre ıspanak, kabak çekirdeği ve buğday tohumu gibi çinko açısından zengin gıdalar akneleri azaltabiliyor ve ayrıca cildinizin doğru miktarda yağ üretmesini sağlıyor. Bu nedenle beslenme şeklinizde bu besinlere sıklıkla yer vermenizi, ayrıca taze meyve ve sebzeleri de bol tüketmenizi öneriyoruz!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Magazin