Türlü yemeği nasıl yapılır? Türlü yemeği tarifi

Merak ettiğiniz "Türlü yemeği nasıl yapılır?" sorusunun cevabını bu haberde. Sağlıklı ve lezzetli bir şekilde türlü yapmak için talimatları takip edin. Hemen herkesin severek yediği yemeklerden olan türlü yemeği nasıl yapılır? İşte en kolay tarifi...

Türlü yemeği nasıl yapılır? Türlü yemeği tarifi

Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan türlü, çeşitli sebzelerin bir araya gelerek oluşturduğu nefis bir yemektir. Türlü yemeğini nasıl yapabileceğinizi sizler için derledik. Lezzetinden ödün vermeden sağlıklı bir seçenek sunmak için bu tarifi deneyebilirsiniz.

Türlü yemeği için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

4 adet orta boy patlıcan
6-7 adet yeşil biber
1 büyük boy patates
2 adet orta boy domates
1 büyük boy kuru soğan
1’er yemek kaşığı domates ve biber salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
Kaynamış su, tuz

Hazırsanız, başlayalım!

Soğanlarımızı ince ince doğrayıp yağda kavuralım.
Salça ve ufak ufak doğradığımız patlıcanlarımızı ekleyip patlıcanlar hafif kızarana kadar tencerenin kapağını kapatalım.
Biber, elma dilim doğranmış patatesler ve küp doğranmış domateslerimizi ekleyip kapağı kapalı şekilde kısık ateşte 10 dk. pişirelim.
En son yemeğimizin üstüne denk gelecek seviyede su ekleyip tuzumuzu da ilave edip ağır ağır pişirelim. Afiyet olsun.

Hangi sebzeleri türlüye ekleyebilirim?

Türlüye genellikle patates, havuç, kabak, patlıcan, soğan gibi sebzeler eklenir, ancak isteğinize göre diğer sebzeleri de kullanabilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Nedir, Ne Anlama Gelir?