Orhan Taylan Kimdir? Ressam Orhan Taylan neden öldü?

Ressam ve heykeltıraş olan Orhan Taylan’ın ölüm nedeni merak ediliyor. Peki, Orhan Taylan kimdir? Ressam Orhan Taylan neden öldü? İşte merak edilenler haberimizde…

Orhan Taylan Kimdir? Ressam Orhan Taylan neden öldü?

Türkiye’de ressam olan Orhan Taylan neden öldü? Orhan Taylan kimdir? Orhan Taylan’ın hayatı sıkça merak ediliyor.

Peki, Orhan Taylan kimdir? Orhan Taylan neden öldü? 1 Mayıs afişinin ressamı Orhan Taylan neden öldü?

ORHAN TAYLAN KİMDİR?

Ressam ve heykeltıraş olan Orhan Taylan 1941 yılında Samsun’da doğmuştur. Samsun’da ilkokulu okuyan Taylan 1960 yılında İstanbul’da Amerikan Erkek Koleji’nden mezun oldu. Askerliğine yedek subay-öğretmen olarak yapmak için başvurdu. Söke’de 2 yıl öğretmenlik yaptı.

Daha sonrasında ise İtalya’ya giderek Roma Güzel Sanatlar Akademisi’ne girdi ve burada duvar resmi teknikleri üzerine çalışmalar yaptı. Türkiye’ye dönünce de İşçi Partisi’ne katıldı. Burada görsel işlerini üstlendi. Avuç içinde tutulan dünya temsiliyle kullanılmaya başlanan 1 Mayıs afişini tasarladı. Antalya Uluslararası Sanat Festivali’nde ilk duvar-resmini yaptı. Görsel Sanatçılar Derneği Başkanlığı'na seçildi.

Barış Derneği’nin kurucularından ve yönetim kurulu üyelerinden olması nedeniyle askeri mahkeme tarafından açılan dava nedeniyle 1982’de tutuklandı. Aynı davadan ikinci kez tutuklanan Taylan, 1986’da tahliye edildi. Eserleri 1988-1990 yılları arasında Londra, Amsterdam ve Moskova gibi kentlerde sergilendi. Bu dönemde yağlı boya çalışmalara ağırlık verdi. İstanbul’daki atölyesinde sergiler düzenledi. Çok sayıda kişisel sergi açtı ve karma sergilere katıldı.

Orhan Taylan Kimdir? Ressam Orhan Taylan neden öldü?

ORHAN TAYLAN NEDEN ÖLDÜ?

Zatürre ve kan şekeri yüksekliği şikâyetleri ile bir süre İstanbul’da tedavi gören Taylan 5 Kasım 2023’te hayata gözlerini yumdu. Taylan 82 yaşında idi.


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler