Kamyon ile Kamyonet Arasındaki Fark Nedir?

Kamyon ve kamyonet terimlerini sürekli duyarız ancak bir çoğumuz aralarındaki farkı bilmiyoruz. Peki kamyon ile kamyonet arasındaki fark nedir? İşte bu konu hakkındaki detaylar

Kamyon ile Kamyonet Arasındaki Fark Nedir?

Kamyonv e kamyonet terimlerini hemen her gün duyuyoruz. Peki kamyon ile kamyonet arasındaki fark nedir biliyor musunuz? Bu konuyu merak edenler için işte detaylar

Kamyon ile Kamyonet Arasındaki Fark Nedir? 

İki araçta kullanım alanları, yük taşıma kapasiteleri ve hız limitlerine göre birbirlerinden ayrılmaktadır. İki araç da yük taşıma için kullanılırken kamyonet maksimum 3.5 ton ağırlık bulundurabilir. Kamyon ise 3.5 tonun üzerinde azami ağırlık bulundurabilmektedir. Bir nevi kamyonetler küçük kamyonlardır.

Böylelikle iki araç farklı kullanım alanlarında görülebiliyor. Özellikle kamyonetler şehir içi taşımacılıkta daha fazla karşımıza çıkmaktadır. Trafikte kamyondan daha rahat kullanımı olduğundan kamyonetler tercih edilmektedir. Ancak şehirler arası yük taşımacılığında daha fazla yük taşıyabildiği için kamyonlar tercih edilmektedir.

Kamyon ile Kamyonet Arasındaki Fark Nedir?

Günümüzde bu araçları nakliyat şirketleri ve inşaat alanlarında daha çok görebiliyoruz. Özellikle kamyonetler şehir içinde eşya taşımada sıkça kullanılmaktadır. Ki bir çok beyaz eşya, mobilyacılık gibi sektörlerde bu araçlar kullanılıyor.

İnşaat alanlarında ise kamyonları görmekteyiz Dev kayalar veya inşaat malzemelerinin yüklendiği kamyonları sıkça görmek mümkün. İşte bu tip oldukça ağır işlerde kamyonlar kullanılmaktadır.

Öte yandan Türkiye'de kamyon kullanmak için C sınıfı ehliyet sahibi olmanız gerekmektedir. Kamyonet için ise B sınıfı ehliyet yeterlidir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Nedir, Ne Anlama Gelir?