Henna ne demek? Henna isminin anlamı nedir?

Henna ne demek? Henna isminin anlamı nedir? İşte detaylar...

Henna ne demek? Henna isminin anlamı nedir?

Henna ismi, Türkiye'de nadir bilinen ancak son zamanlarda ilgi görmeye başlayan özel isimlerden biridir. Avrupa kökenli gibi görünse de aslında Arapça kökenli bir kelime olan bu isim, Türk kültüründe uzun yıllardır var olmuş ve ‘kına ağacı’ anlamına gelmektedir.

Henna, hem güzel anlamı hem de hoş telaffuzuyla dikkat çeken bir isimdir. Genellikle kız çocuklarına verilen bu isim, tekil olarak kullanılabileceği gibi diğer isimlerle kombinlenerek de kullanılabilir.

Yazılış ve okunuşunun aynı olması, günlük hayatta kolaylık sağlar. Türkiye’de uzun zamandır mevcut olmasına rağmen genellikle az bilinen isimler arasında yer alır, fakat internet üzerinden yapılan araştırmalar ile giderek daha fazla tanınır hale gelmiştir. Bu ismi seçmek, kızınıza hem anlamlı hem de estetik bir isim kazandıracaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler