YouTube küfürbazları fişliyor

Ankara Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral, Adalet Bakanlığı aracılığıyla ABD Adalet Bakanlığı'na gönderdiği yazıda, YouTube'de yer alan Atatürk, bayrak ve Türkiye aleyhinde yer alan tüm yayınları çıkardı, gönderenlerin kimliğini sordu. Ankara Cumhuriyet Sav

YouTube küfürbazları fişliyor
Ankara Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral, Adalet Bakanlığı aracılığıyla ABD Adalet Bakanlığı'na gönderdiği yazıda, YouTube'de yer alan Atatürk, bayrak ve Türkiye aleyhinde yer alan tüm yayınları çıkardı, gönderenlerin kimliğini sordu.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral, ortak paylaşım sitesi YouTube'de Atatürk'e ağır hakaretler içeren, Türk bayrağı üzerine bir zencinin çiş yapmasını gösteren videolar başta olmak üzere Türkiye'nin değerlerini ayaklar altına alan videoların kimler tarafından gönderildiğinin Türkiye'ye bildirilmesini talep etti.

Uzmanlarla birlikte internetteki Atatürk ve Türk bayrağını aşağılayan videoları tek tek belirleyen Cumhuriyet Savcısı Kayral, bu görüntüleri paylaşım sitesinin Türkiye'deki yetkililerine de izletti, bu düşmanlığı yapanların kimliklerinin belirlenmesi konusunda yardımcı olmalarını istedi.

ATATÜRK'E AĞIR HAKARET
ABD makamlarından, Atatürk ve Türk bayrağına hakaret içeren videoları gönderenlerin isimlerinin bildirilmesini isteyen Cumhuriyet Savcısı, Adalet Bakanlığı yetkililerine "Bu videoları belirlerken izlediklerim karşısında şoke oldum, yüzüm kızardı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının, Atatürk'e, bayrağımıza bu kadar ağır hakaretlerde bulunabileceğini düşünemiyorum" dedi.

Atatürk'ü montajlarla dansöz kıyafetiyle gösterilmesinin yanı sıra, bir zencinin Türk bayrağını yere serip üzerine çişini yapmasından, Türkiye haritasının çiğnenmesi, Atatürk ve Cumhuriyet'e ağır hakaretler de yer alıyor.

YABANCILAR İÇİN DE SORUŞTURMA AÇILACAK
Savcı Kürşat Kayral'ın, Adalet Bakanlığı'na, bakanlığın da Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla ABD Adalet Bakanlığı'ndan, Atatürk, Türk bayrağı ve Türkiye aleyhine videoları paylaşım sitesine kimlerin gönderdiğine ilişkin bilgilerin en kısa sürede bildirilmesi istenecek. Amerika'nın, paylaşım sitesine Türkiye aleyhinde videoları gönderenlerin isimlerini bildirmeleri halinde, Cumhuriyet Savcılığı hem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, hem de yabancı uyruklular hakkında soruşturma başlatacak.

Hakkında soruşturma açılan kişilerin Türkiye'ye gelmeleri halinde de giriş kapısında gözaltına alınacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Medya