TRT'ye Lazca yayın talep edildi

TRT Genel Müdürlüğü'ne gelen dernek üyeleri, kurumdan ayrılırken basın açıklaması yaptı.Açıklamada, 11 Haziran 2008 tarihli, 5767 sayılı “TRT Kanunu ile Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile

TRT'ye Lazca yayın talep edildi

TRT Genel Müdürlüğü'ne gelen dernek üyeleri, kurumdan ayrılırken basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, 11 Haziran 2008 tarihli, 5767 sayılı “TRT Kanunu ile Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile farklı dil ve lehçelerde yayına ilişkin düzenleme yapıldığı ve bu kapsamda TRT-6'nın hizmete girdiği anımsatıldı.

Türkiye'nin kültürel açıdan büyük bir zenginliğe sahip olduğunun ifade edildiği açıklamada, “Ülkemizde konuşulan dillere eşit ve adil davranılması gereken kurumun bugüne kadar Lazca yayın yapmamış olması ve yapılacağı yönünde de somut bir adım atmamış olması, açıkça Anayasa'ya aykırılık teşkil etmektedir” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya