Polat'ı kim seslendiriyor?

Kurtlar Vadisi Pusu"nun dublajının yapıldığı stüdyodayız. "Başrolde" ise Umut Tabak var... Stüdyodan içeri girmek yasak ama ben merakımdan kapı her aralandığında kafamı içeri uzatıyorum. "Neredesin Mematiii?!" diye bağırıyor Polat Alemdar, daha doğrusu on

Polat'ı kim seslendiriyor?
Kurtlar Vadisi Pusu"nun dublajının yapıldığı stüdyodayız. "Başrolde" ise Umut Tabak var... Stüdyodan içeri girmek yasak ama ben merakımdan kapı her aralandığında kafamı içeri uzatıyorum. "Neredesin Mematiii?!" diye bağırıyor Polat Alemdar, daha doğrusu onu seslendiren Umut Tabak. Bu arada Memati (Gürkan Uygun) yorgun bir şekilde yanıbaşımda eşofmanlarıyla duruyor. Onu görünce nedense irkiliyorum. Oysa o da stüdyoya, kendi canlandırdığı karakteri seslendirmeye, yani dublaja gelmiş, sırasını bekliyor...
Tabak 29 yaşında genç bir tiyatrocu. "Kurtlar Vadisi"nin başrol oyuncusu Polat Alemdar (Necati Şaşmaz) ise yıllardır onun sesiyle konuşuyor. Ayrıca "Dudaktan Kalbe"deki Hüseyin Kenan (Burak Hakkı), "Gümüş"teki Mehmet (Kıvanç Tatlıtuğ), "Adanalı"daki Maraz Ali (Mehmet Akif Alakurt), "Doktorlar"daki Levent (Kutsi) ve "Genco"daki Genco da seslerini Umut Tabak'a borçlu.
Genç tiyatrocu başrolleri öylesine "kapmış" ki, animasyon filmi "Fare Şehri"nde başroldeki fare Roddy'yi bile o seslendirmiş. Çok yoğun bir hayatı var. Pek çok film ve dizide seslendirme yapmanın yanı sıra, Galata'daki Tiyatro-Z'de oyunculuk da yapıyor, hatta şu sıralar 19-20 Aralık'ta sahneleyecekleri "TempOdyssey-Küçük Genny Efsanesi" adlı oyuna hazırlanıyor. Umut Tabak ile iki dublaj arasında sohbet etme fırsatı bulduk...

Ne zamandan beri dublaj yapıyorsunuz?
Sekiz yıldır. Marmara Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü'nde bir yıl okudum. Ama tiyatro yapmak istiyordum. Dormen Tiyatrosu'na, Haldun Dormen'e gidip "Dekor taşırım, sahne süpürürüm, ne iş olursa yaparım, yeter ki burada olayım" dedim. O da "Gel provalarımızı izle" dedi. Bir gün "Nerede Kalmıştık-Amphitryon 2000" oyununun provalarını izlerken kadroda bir boşluk oldu ve beni aldılar. Kadroda çok iyi bir seslendirmeci olan Gülen Karaman da vardı. Ona dublaj yapmak istediğimi söyledim, beni Senkron TV'nin stüdyosuna gönderdi. Dublaja orada 2000 yılında yabancı film seslendirmesiyle başladım. 2002'de ise İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'ne girdim, ama dublaja devam ettim.

Başrolleri kapmanız nasıl oldu?
Bir arkadaşım beni seslendirme yönetmeni Ersin Sanver ile tanıştırdı ve tavsiyesi üzerine "Melek" dizisinde Saruhan Hünel'i seslendirdim. Bu benim ilk başrolümdü. "Kurtlar Vadisi"ni o zamanlar izliyor ve "Necati Şaşmaz'ı keşke seslendirsem" diye düşünüyordum. Dizinin ikinci sezonunda ise rol bir şekilde bana geldi. "Kurtlar Vadisi Terör" ve "Kurtlar Vadisi Pusu"da da Polat'ı ben seslendiriyorum.

"En çok Necati Şaşmaz'ı seslendirmeyi seviyorum"

En çok kimi seslendirmeyi seviyorsunuz?
"Kurtlar Vadisi"nden Necati Şaşmaz'ı. Animasyon seslendirmeyi de seviyorum. "Fare Şehri" filminde başroldeki fareyi, "Robotlar"da da kötü robotu seslendirmiştim. Yabancı aktörlerden de Johnny Depp, Edward Norton, Brad Pitt, Tom Cruise, Leonardo DiCaprio ve Antonio Banderas'a dublaj yapmak çok keyifli. Geçenlerde bir arkadaşım "Yeter artık, her yerde senin sesini duyuyoruz" dedi. Günün birinde Robert De Niro, Al Pacino gibi büyük aktörlere dublaj yapmayı çok isterim. Çok büyük sanatçıları seslendirdiğinizde onların oyunculuğunu yakalamaya çalışıyorsunuz. Bu sizi de geliştiriyor.

Başrolleri aslında siz canlandırıyorsunuz ama oyuncular ünlü oluyor, hatta daha çok para kazanıyor. Sizce bu haksızlık mı?
Hayır. Onlar görüntü, ben de ses veriyorum. Ortak bir iş yapıyoruz. Ayrıca Tom Cruise benden daha fazla alıyor diye onu kıskanmam tabii... (gülüyor) Ama dizilerde bu maalesef böyle gelmiş böyle gider. İsyan edip "Ben şu parayı istiyorum" dediğinizde de herkesin alternatifi vardır bu piyasada.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Medya