Hadise'ye jüri şoku!

Avrupa Yayın Birliği'nin (EBU) geçen aylarda önerdiği jüri sistemi kabul edildi. Yeni yöntemle halktan gelen oyların (televoting) belirleyiciliği yarı yarıya indirilerek jürilerin puanlamasına önem verilecek. Her ülkeden 5 ismin yer alacağı jüri, müzik ko

Hadise'ye jüri şoku!

Avrupa Yayın Birliği'nin (EBU) geçen aylarda önerdiği jüri sistemi kabul edildi. Yeni yöntemle halktan gelen oyların (televoting) belirleyiciliği yarı yarıya indirilerek jürilerin puanlamasına önem verilecek. Her ülkeden 5 ismin yer alacağı jüri, müzik konusunda uzman kişiler arasından seçilecek.

SADECE final gecesi uygulanacak bu sistem, yarı finallerde geçerli olmayacak. Eurovision'un önceki yarışmalarında Baltık ülkelerinin birbirlerine, eski Yugoslavya'dan ayrılan ülkelerin hepsinin de Sırbistan'a oy vermesi yoğun eleştirilere neden olmuştu. Avrupa'da yaşayan Türkler'in sayısının çok olması nedeniyle Türkiye'nin de haksız puan topladığı ileri sürülüyordu. TRT yetkilileri, jüri sisteminin Türkiye'nin aleyhine gibi görünmesine rağmen ülkemizi olumsuz etkilemeyeceğini açıkladı.

Belçika'dan 12 puan bekliyorum

Türkiye'yi Eurovision'da temsil edecek olan Hadise 'En büyük destekçim gurbetçiler olacak. Belçika'dan 12 tam puan bekliyorum' demişti. Genç sanatçı Türkçe, Fransızca ve Almanca nakaratlarla süslediği şarkıyla oy toplamaya çalışacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Medya