CHP TRT ile ilgili gensoru verdi

CHP, TRT'nin son dönemlerdeki yayınlarıyla ilgili olarak Devlet Bakanı Mehmet Aydın hakkında hazırladığı gensoru önergesini, TBMM Başkanlığına sundu. CHP Grup başkanvekilleri Hakkı Suha Okay, Kemal Kılıçdaroğlu ve Kemal Anadol'un imzasını taşıyan gensoru

CHP TRT ile ilgili gensoru verdi

CHP, TRT'nin son dönemlerdeki yayınlarıyla ilgili olarak Devlet Bakanı Mehmet Aydın hakkında hazırladığı gensoru önergesini, TBMM Başkanlığına sundu.

CHP Grup başkanvekilleri Hakkı Suha Okay, Kemal Kılıçdaroğlu ve Kemal Anadol'un imzasını taşıyan gensoru önergesinde, ifadeleri Ergenekon soruşturmasının ana eksenini oluşturan Tuncay Güney'in 14 Ocak 2009 tarihinde TRT 2'de ''Büyüteç'' adlı programa çıkarıldığı anımsatıldı.
Güney'in 4 saat boyunca, Anamuhalefet Partisi ve Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da aralarında bulunduğu birçok kişi ile kurumsal yapı hakkında hakaret, iftira, şantaj ve tehditle dolu açıklamalar yaparak, kişilik haklarına saldırıda bulunduğu ifade edilen gensoru önergesinde, ''TRT ekranından, Ergenekon soruşturmasının bir sonraki aşaması için hedefler gösterilmiş, kamuoyu oluşturulmuştur'' denildi.

Gensoru önergesinde, Tuncay Güney'in açıklamalarının zamanlamasının da düşündürücü olduğu savunularak, Güney'in 2001 yılı ifade görüntülerinin dağıtıldığı gün, TRT ekranlarına çıkarılmasının siyasi amaçlara yönelik planlı bir komplo çalışması olduğu iddia edildi.

CHP'nin önergesinin son bölümünde "TRT'yi, Ergenekon soruşturmasının propaganda aracına dönüştüren, firari şüphelileri TRT ekranlarına çıkararak siyasi muhalifleri sindirmeye yönelik açıklamalarına göz yuman, saygın insanların kişilik haklarına saldırtan, yargıyı etkilemesine zemin oluşturan Devlet Bakanı Mehmet Aydın hakkında gensoru açılmasını arz ve teklif ederiz" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Medya