Bir günde bir Hilton kaybetti

Hilton'u 255 milyon dolara satın alan Aydın Doğan, Erdoğan ile girdiği Hilton polemiğinden zararlı çıktı. Doğan'ın şirketleri, borsada 270 milyon YTL'lik düşüş yaşadı Hürriyet, Milliyet, Vatan gibi gazeteler ile Kanal D, Star ve CNNTÜRK kanallarının sahib

Bir günde bir Hilton kaybetti


Hilton'u 255 milyon dolara satın alan Aydın Doğan, Erdoğan ile girdiği Hilton polemiğinden zararlı çıktı. Doğan'ın şirketleri, borsada 270 milyon YTL'lik düşüş yaşadı

Hürriyet, Milliyet, Vatan gibi gazeteler ile Kanal D, Star ve CNNTÜRK kanallarının sahibi Aydın Doğan, hafta sonu Başbakan Erdoğan ile büyük polemik yaşamıştı. Erdoğan'ın kendisi aleyhindeki açıklamalarına anında medyasından cevap veren Aydın Doğan, kendi yazarları ve gazetelerinden gördüğü desteği piyasalardan bulamadı. Dün dünya borsalarında yaşanan bahar havası İMKB'yi de etkisi altına almasına karşın Aydın Doğan'ın çoğunluk hissesine sahip olduğu şirketler büyük bir kabus yaşadı.

EN ÇOK DÜŞENLERDE 10 ŞİRKETİ VAR

İMKB'deki kağıtların hemen hepsi günü yükselişle kaparken Doğan'ın ana hissedarı olduğu şirketlerin tamamı düştü. Bu şirketlerin toplam piyasa değeri bir günde 270 milyon YTL'ye yakın eridi. Doğan Yayın Holding, Hürriyet Gazetecilik ve Petrol Ofisi günü büyük maddi zararlarla kapattı. Böylece Hilton'un imar planını değiştirmek için bin bir yolu deneyen Aydın Doğan bir günde, Hilton'a ödediğine yakın bir varlığı borsada eritmiş oldu.

YABANCI KAÇIYOR, ARACI KURUMLAR 'UZAK DURUN' DİYOR!

Aracı kurum ve bankalar dünden itibaren portföy önerilerinden, Doğan Grubu şirketlerinin kağıtlarını çıkardı. Yapı Kredi, TEB ve İş Yatırım raporlarında Aydın Doğan ile hükümet arasındaki kavganın risk priminin şu an hesaplanamayacağına dikkat çekerek Doğan Yayın Holding, Petrol Ofisi ve Hürriyet Gazetecilik gibi hisselerden uzak durulmasını önerdi. Bu hisselerde iki seansta birden yoğun yabancı çıkışı gözlendi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Medya