Herkes estetiklerini konuşurken, ünlü model ölüm kalım savaşı vermiş!

Meğer bir döneme damgasını vuran ünlü model ne zor günler yaşamış. Hem de yaşadığı kabus beş yıl içinde iki kez tekrarlamış. Üstelik de herkes onun estetik operasyonlar yüzünden başına gelenleri konuşurken ve tartışırken...

Herkes estetiklerini konuşurken,  ünlü model ölüm kalım savaşı vermiş!

ESTETİK YÜZÜNDEN VÜCUDU DEFORME OLMUŞTU, MEĞER KANSER DE ONU BULMUŞ
Bunu da kendisi kısa süre önce verdiği bir röportajda bütün açıklığıyla gözler önüne serdi. 1990'lı yıllarda podyumda fırtınalar estiren ünlü model, son beş yılda iki kez meme kanserine yakalandığını ve çare olarak iki göğsünün de alındığını ilk kez itiraf etti.

Belli bir kuşak için Linda Evangelista, güzelliğin simgesi olarak bilinir. Bugün 58 yaşında olan ünlü model, son birkaç yılda mesleğini sürdürebilmek uğruna katlandığı acılarla gündemdeydi hep.

Aslına bakılırsa kendisinin açıklamaları da bu yöndeydi. Geçirdiği estetik operasyonlar nedeniyle yüzü tanınmaz hale gelmiş, vücudunda da birçok deformasyon oluşmuştu.

Fakat Linda Evangelista, Wall Street Journal'e verdiği röportajda kendisiyle ilgili çok daha önemli açıklamalar yaptı. Ünlü model anlattığına göre son beş yıl içinde iki kez Meme Kanseri atlattı.

gfjgfjg.jpg

ÇARE OLARAK İKİ GÖĞSÜNÜ DE ALDIRDI... AMA HASTALIK TEKRARLADI
Evangelista, kendisine ilk teşhisin 2018 yılında yıllık mamogram çekiminden sonra konulduğunu söyledi. Göğsünde bir tümör teşhis edildiğini ve bunun da kötü huylu olduğunun belirlendiğini anlattı.

Linda Evangelista gerisini de "Sağlığımla ilgili başka durumlar da vardı. Bu yüzden hiç tereddüt etmedim. Doktoruma iki göğsümü de almasını söyledim. Her şeyi geride bırakmak ve bununla bu şekilde başa çıkmak istedim" sözleriyle ifade etti.

Bu operasyonun ardından Linda Evangelista artık tamamen iyileştiğini ve hastalığın onu öldürmeyeceğini düşündü anlattığına göre. Fakat öyle olmadı.

Hastalık 2022 yılının temmuz ayında nüksetti. İki göğsünü de aldırmış olmasına rağmen o bölgede yeni bir tümör bulundu. Gerisini şöyle anlattı Evangelista: "Doktoruma göğsümde bir delik açmasını söyledim. 'Güzel görünmek istemiyorum. Beni kazımanı istiyorum. Göğsümde senin açtığın bu deliği görmek istiyorum. Beni anlıyor musun' dedim."

Linda Evangelista hastalığının neden nüksettiğini doktoruna sorduğunda bunun onkotip puanından yani kansere yatkınlığından kaynaklandığını öğrenmiş.

gfhfhj.jpg

'BİR AYAĞIMIN ÇUKURDA OLDUĞUNU BİLİYORUM'
Şu anda iyi olduğunu söyleyen Linda Evangelista, durumunu da herkesin kolay yapamayacağı bir şekilde ifade etit: "Biliyorum ki bir ayağım çukurda. Ama ben tam anlamıyla bir tür kutlama modundayım."

Evangelista sonra da sözlerini şöyle sürdürdü: " Korkunç sağlık sorunlarının üstesinden geldim. Şu anda bulunduğum yerde olmaktan mutluyum ve kitabımı kutluyorum. Hayatta olduğum içi çok mutluyum. Bundan sonra gelecek her şey bunların bonusudur."

GERÇEĞİ, KENDİNİ HAZIR HİSSEDİNCE AÇIKLADI
Ünlü model, meme kanserine yakalandığını neden bu kadar süre gizli tuttuğunu da anlattı. Kısaca özetlemek gerekirse bunun için kendini hazır hissedinceye kadar bekledi.

Sonra da gerekli açıklamayı yaptı: "Bu konuda konuşmadım. Sadece bir avuç insan gerçeği biliyordu. Sonra kendi kendime bunu bir gün paylaşabileceğimi düşündüm. Kapımda gazetecilerin beklemesini istemedim. Basının benim hakkımda atacağı "Linda hastalıktan sonra ilk kez görüntülendi tarzı başlıklara konu olmak istemedim."

Linda Evangelista altı yıllık bir aranın ardından geçen yıl mesleğine dönmüştü. Ama o sırada yaptığı açıklamalarda da bu ciddi sağlık sorunundan değil kötü sonuçlanan estetik operasyonlardan söz etmişti hep.

gnhnjm.jpg

'10 BİN DOLARIN ALTINDA PARA İÇİN YATAĞIMDAN BİLE ÇIKMAM'
Evangelista, 1990'lı yılların en gözde modellerinden biriydi. Ünlü firmalar, kampanyalarına onu katmak için avuç dolusu para harcamayı göze alıyorlardı. Yıllarca podyumlarda yürüdü, kamera karşısında çarpıcı pozlar verdi.

Bir yandan "bütün zamanların en iyi modellerinden biri" olarak tarihe geçti bir yandan da her adımında "altı sıfırlı rakamlardan" oluşan servetini artırdı.

GERÇEĞİ, KENDİNİ HAZIR HİSSEDİNCE AÇIKLADI
Ünlü model, meme kanserine yakalandığını neden bu kadar süre gizli tuttuğunu da anlattı. Kısaca özetlemek gerekirse bunun için kendini hazır hissedinceye kadar bekledi.

Sonra da gerekli açıklamayı yaptı: "Bu konuda konuşmadım. Sadece bir avuç insan gerçeği biliyordu. Sonra kendi kendime bunu bir gün paylaşabileceğimi düşündüm. Kapımda gazetecilerin beklemesini istemedim. Basının benim hakkımda atacağı "Linda hastalıktan sonra ilk kez görüntülendi tarzı başlıklara konu olmak istemedim."

ghfgh.jpg

KÜÇÜLTMEYE ÇALIŞTIĞI BÖLGELER BİR ANDA ŞİŞTİ: Evangelista daha önce People dergisine verdiği röportajında yaşadığı korkunç dönemi anlatmıştı. Model, yağ dondurma işleminden sonraki iki- üç ay içinde uyluklarında ve göğüs bölgesinde şişlikler fark etmeye başladığını anlattı. Küçültmek istediği bölgelerin bir anda ve anlaşılmaz şekilde irileşmeye başladığını ekledi. İlerleyen süreçte bu bölgelerin artık hissiz hale geldiğini belirtti ünlü model.

SANKİ AKLIMI KAYBETMİŞTİM!
İşte Linda Evangelista'nın gördüğü reklamlardan etkilenerek yaptırdığı bu uygulama onun başına hiç beklemediği işler açtı.

Vücudu korkunç bir şekilde deforme oldu. Sonra da bunları düzelttirmek için çeşitli yöntemler denedi.

Bu korkunç gelişmenin ardından yaşadıklarını da People dergisine şöyle anlatmıştı Evangelista: "Sorunu kendim çözmeye çalıştım. Çünkü bir şeyleri yanlış yaptığımı düşünüyordum. Daha fazla Diyet ve daha fazla egzersiz yapmaya başladım. Hiç Yemek yemediğim bir noktaya geldim. Bir süre sonra da aklımı kaybettiğimi düşünmeye başladım."

KLİNİĞİN ÖNERİSİNİ REDDETTİ
Yine People dergisine bütün çabalarının sonucunda durumu düzelmeyince bu kez doktora gittiğini anlattı Linda Evangelista.

O ziyaretin ardından kendisine "paradoksal yağ hiperplazisi" teşhisi konulduğunu sözlerine ekledi. Doktorunun, kendisine yağ dondurma operasyonu yapan klinikle bağlantı kurduğunu söyledi Evangelista.

Klinik de meydana gelen deformasyonları ücretsiz olarak düzeltmeyi teklif etti. Fakat bunun karşılığında Evangelista'dan bir isteği vardı: Gizlilik anlaşması imzalaması. Linda Evangelista bunu reddetti ve sorunu çözmek için bu kez yağ aldırma operasyonu (liposuction) yaptırmaya karar verdi.

2016 yılında bu kez de bu operasyon için bıçak altına yattı Evangelista. Sonrasında yaşadıklarını da şöyle anlattı: "Yağ aldırdıktan sonra sekiz hafta boyunca kompresyon giysisi, kuşak ve çene kayışı kullanmak zorunda kaldım. Çünkü bana dikkatli olmazsam PAH'ın (Paradoksal Yağ Hiperplazisi) tekrarlayabileceği söylendi. Ardından 2017 yılında ikinci bir yağ aldırma operasyonu da geçirdim."

SU, KEREVİZ SAPI VE ELMAYLA YAŞADI

Model, Vogue dergisine konuştuğunda bu süreçte kilo vermek için hiçbir şey yiyip içmediğini de itiraf etti. "Çok utanıyordum, bütün paramı harcadım. Düşünebildiğim tek yöntem ise sıfır Kalori ile beslenmekti. Yani sadece su içtim. Ya da bazı zamanlarda kereviz sapı, bazen de bir tane elma yedim. Aklımı kaybediyordum" diye konuştu Evangelista.

ghfgh-001.jpg

'BİLSEYDİM BU RİSKİ ALMAZDIM'
Evangelista şu sıralarda kendisini olduğu gibi sevmeye çalıştığını anlattı. Ama hemen ardından da "Bu yaptırdığı işlemlerden hala pişman olduğunu" ekledi. Sonra da bir dönemin ünlü modeli Linda Evangelista'dan bir itiraf geldi: " Eğer bunun yan etkileri arasında geçim kaynağını kaybetmenin ve depresyona girip kendinden nefret etmenin de bulunduğunu bilseydim bu riski almazdım."

Model, bu geçirdiği zorlu sürecin psikolojik etkilerinin henüz bitmediğini de gizlemedi. Bu konuda arkadaşlarından büyük destek aldığını da söyledi.

"Ruhsal tedavi aldım mı? Kesinlikle hayır. Ama arkadaşlarımdan ve moda sektöründen aldığım destekten dolayı minnettarım. Şurası kesin ki beni mayo ile göremeyeceksiniz. Fotoğraflarımı rötuşlamadan, bazı vücut düzelticiler kullanmadan iş bulmam zor olacak."

Kaynak:Haberler

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Magazin