Maçka'da mahsur kalan 10 kişi kurtarıldı

Kar yağışı nedeniyle yaylada mahsur kalan 10 kişi kurtarıldı 

Maçka'da mahsur kalan 10 kişi kurtarıldı

Trabzon’un Maçka ilçesi Ayaster Yaylası ile Sürmene ilçesinin Büyükyayla ve Handüzü yaylalarında mahsur kalan vatandaşlar Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekiplerince kurtarıldı. 

İhbar üzerine sabah saatlerinde yola çıkan Büyükşehir Belediyesi ekipleri öğleden sonra Ayaster Yaylası’ndaki vatandaşa ulaştı. Büyükşehir Belediyesi ekiplerince vatandaşların sağsalim olarak geri dönüş yapmaları sağlandı. Aynı şekilde Büyükyayla ve Handüzü yaylalarında mahsur kalan yaylacılar için yola çıkan Büyükşehir Belediyesi ekipleri yaylacılar ile küçükbaş hayvanlarının geri dönüşünü sağladı. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yayla ve mezrelerin terk edilmesini istedi. Bahar aylarına kadar kimsenin yayla ve mezrelere çıkmaması gerektiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, “Artık kış mevsimine geldik. Yayla ve mezrelerde çok ciddi doğa olayları ile karşılaşabiliriz. Elbette nerede olursa olsun tüm vatandaşlarımızın emrindeyiz. Lakin can ve mal güvenliğimiz için bahar aylarına kadar yayla ve mezrelere çıkılmaması gerekiyor. Bu hususu hemşehrilerimden özellikle rica ediyorum” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler