Trabzon Şehir Tiyatrosu “Dokuz Canlı“ ile perdeleri açıyor

Haber61 – Kültür Sanat - Trabzon Şehir Tiyatrosu (TŞT) "Dokuz Canlı " adlı oyun ile sezonu açıyor. 16 Ocak’ta saat : 20:00’da Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde Prömiyer ile izleyenleriyle buluşacak TDT oyuncuları yeni sezonun heyecanını yaşıyor. TDT Yönetme

Trabzon Şehir Tiyatrosu “Dokuz Canlı“ ile perdeleri açıyor

Haber61 – Kültür Sanat - Trabzon Şehir Tiyatrosu (TŞT) "Dokuz Canlı " adlı oyun ile sezonu açıyor. 16 Ocak’ta saat : 20:00’da Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde Prömiyer ile izleyenleriyle buluşacak TDT oyuncuları yeni sezonun heyecanını yaşıyor. TDT Yönetmeni İbrahim Gürsoy, “  Eşini aldatmak için uğraşan ve olmadık hilelere başvuran bir adamın düştüğü acziyeti konu alan oyun, gayrimeşru ilişkilerin komikliğini gözler önüne seriyor. Neden dokuz canlı? diye sorarsanız; Geçici istek ve tutkular insanın gözünü ne kadar kör edebilir, nerelere sürükleyebilir? sorunuza soru ile cevap veriyor toplumumuz. Günümüz toplumunda kadın-erkek birbirini hakikaten dinliyor mu, yoksa "mış" gibi mi yapıyor ? bunu hiç düşündünüz mü.”ifadelerine yer verdi.

Gürsoy, “  Sadece erkek mi çok eşli?, Neleri halının altına süpürüyoruz, öteliyoruz ya da kulak arkası yapıyoruz ? Maskelerimizin ardındaki asıl "biz" i biliyoruz da karşımızdaki maskenin altında ne var hiç düşündük mü ? Aslında kadını aldatan erkek değilde hemcinsi başka bir kadın mı ? Bilinç altında yatan bastırılmış duygular bir gün gerçeğe dönüşür mü ?Ya da ulaşamadıklarımız hep hayalde mi kalıyor? En az erkek kadar kadın da mı çok eşli ?Gerçek ne, doğru hangisi ? Yüzleşmeye hazır mısın? Bütün bu sorulara mizahi bir dille yanıt arıyoruz. Gelin ve bize yardım edin lütfen.”dedi.

Oyun: Dokuz Canlı

Yazan: Tayfun Türkili

Yöneten: İbrahim Gürsoy

trabzonsehirtiyatrosu.org

Oyunun sahneleneceği yer: Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi

Oyun gün ve saatleri:

16 OCAK 2016 PRÖMİYER SAAT 20:00

17 OCAK 2016 SAAT 17:00

21 OCAK 2016 SAAT 20:00

OYUNCULAR:

Adnan Akyüz

Selen Nur Kahraman

Mücella Tekke

Zeki Kamber

Fatih Latifoğlu

Ahmet Parmak

Hakan Akgöz

İsmail Hakkı Dinçer

DANS KOREOGRAFİ:

İpek Böcek

Seçil Karacan

Ceyda Mali

Buğlem Çelik

Selin Gül

TEKNİK EKİP:

Zafer Baloğlu

Oğuzhan Ehli

Dilara Özkaymaz

Fatih Bostan

MAKYÖZ:

Zuhal Eyüpoğlu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler