Kırmızı kar! Annesine aşık bir evlat

Kadim şehir Mardin’de doğan annesinin hayatını romanlaştıran Nasır Türk kitabın gelirini de kız çocuklarının okutulması adına vakıf ve derneklere bağışladı.

Kırmızı kar! Annesine aşık bir evlat

Halen Mersin’de özel bir eğitim kurumunda eğitim koordinatörü olarak görev yapan Nasır Türk kadim şehir Mardin’in Midyat ilçesinde doğan ve “hayatımda aşık olduğum tek kadın olarak” tarif ettiği annesinin hayatını romanlaştırdı. Kültür ve sanat üzerine yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken Nasır Türk’ün “Kırmızı Kar(Berfa Sor)” adını verdiği roman okuyucundan büyük beğeni aldı.

Kırmızı kar! Annesine aşık bir evlat

ROMANIN GELİRİ KIZ ÇOCUKLARINA

Geçtiği yerde ayak izlerini bırakan annesi Selime Zekiye’nin en  başta çok derin  vicdan ve merhamet sahibi olduğunu belirten Nasır Türk “Rahmetli annemin yaşamı mücadele ile geçti. Hiç bir zaman yılmadı yorulmadı hem biz evlatlarına hem de etrafındaki insanlara her zaman yardım etti gönlünü yüreğini açtı. En hassas olduğu konu ise kız çocuklarının okumasıydı. Ben de zaten bu romanım gelirini kız çocuklarımızın eğitimi için mücadele veren dernek ve vakıflara bağışladım” dedi.

Kırmızı kar! Annesine aşık bir evlat

HAYATIN TAM GÖBEĞİNDE YAŞANMIŞ GERÇEKLER

Kırmızı Kar adlı romanın hayatın tam göbeğinde yaşanmış gerçekler olduğunu ifade eden Nasır Türk “Romanı okuyanlar hem güçlü bir kadının verdiği mücadeleyi okuyacak hem de   Mardin’in değerlerini geleneklerini sosyal yaşamı ve renkli kültürünü yakından tanıma fırsatı bulacak. Çünkü annem Mardin sevdalısı bu toprakların hamuru ile büyümüş yüzünü medeniyetlerin barış-sevgi ve kardeşlik tarafına dönmüştü. Onun bu özelliğini anlatmaya kelimeler yetmez” şeklinde konuştu.

Kırmızı kar! Annesine aşık bir evlat

GENÇLERE ÖNERİM: “AİLENİZDEN KOPMAYIN”

Annem yaşamı boyunca daima adaleti savunarak itibarlı, ayrıcalıklı ve zarif yanıyla her dem imrenilecek bir kadın olarak tanındı diyen Nasır Türk özellikle gençlere yönelik şu mesajı verdi: “Anne ve babanızla mutlak güzel bir diyalog içinde olun. Onları dinleyin kendinizi de dinletin. Doğal dürüst ve samimi olmaktan asla ödün vermeyin. Annenizi keşfettiğinizde çok şeyler kazanacak hayatınıza çok anlam katacaksınız. Kırmızı Kar’ı okuduktan sonra gidip annenize kucaklayacaksınız buna eminim”

Kırmızı kar! Annesine aşık bir evlat

Kırmızı kar! Annesine aşık bir evlat

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler