Keşanlı Ali Destanı

Keşanlı Ali Destanı oyununa tiyatro severler oyuna oldukça yoğun ilgi gösteriyor.

Keşanlı Ali Destanı

Erzurum Atatürk Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Oyunculuk Ana Sanat Dalı öğrencileri; Keşanlı Ali Destanı oyununu başarıyla sergilemeye başladılar. Sahnede ilk bakışta oldukça dikkat çeken ışık ve dekor tasarımı, bir okul oyununun ötesinde izleyenlere profesyonel bir izlenim sunarken, tiyatro severler oyuna oldukça yoğun ilgi gösteriyor.

Devlet Tiyatrolarının klasikleri arasında yer alan Keşanlı Ali Destanı; Erzurum Atatürk Üniversitesi, Güzel Sanatlar fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Oyunculuk Ana Sanat Dalı öğrencileri tarafından, başarıyla sergilenmeye başlandı. 

Keşanlı Ali Destanı

Yoğun ilgi gösterilen oyun, izleyenler tarafından büyük alkış alırken, bölüm öğrencilerinin geçtiğimiz kasım ayı başından beri, her gün provalarını yapıp hazırlıklarını sürdürdüğü oyunun, bu yıl 31 Mart gecesi Atatürk Üniversitesi’nin ses akustiği ve dizaynı oldukça güzel olan okul salonunda prömiyer yaptı. 

Söz konusu oyun bugüne kadar, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi-Gösteri Sanatları Merkezi’nde, genel provalar ve prömiyer dahil beş kez sahnelenirken; Haldun Taner’in yazdığı, Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı A.Pınar Aras’ın yönettiği oyunun, yönetmen yardımcılığını Tamer Temel ve özgün müziklerini ise Orhan Kaplan yaptı. Keşanlı Ali Destanı, 20 Nisan çarşamba günü iftar vaktinden sonra, saat:20.30’da aynı salonda yine sahne alacak.

Keşanlı Ali Destanı

Oyunun dekor tasarımını Selim Cinisli, ışık tasarımını Fatih Yarşı, kostüm tasarımını Bekir Beğen yaparken, önümüzdeki günlerde çevre illerde de sahnelenmesi düşünülen oyunun; dramaturgi görevini Ezgi Deniz Alpan, orkestra şefliğini Ş.Özer Akçay, fotoğraflarını Murathan Er, afiş tasarımını Ferruh Haşıloğlu, dekor ve ışık asistanlığını Yasin Karaçam, kostüm asistanlığını Kader Tortum, reji asistanlığını Ceyda Zuhal Şakar, M. Burak Dikilitaş ve Oğuzhan Sarıkaya, tasarım ekipliğini Alican Keleş, Şura Albayrak, Arzu Er, Doğukan Karadeli, Leyla Momyak ve Barış Anıl Baday üstlendi.

Dramaturgi ekibinde ise; M. Burak Dikilitaş, Ceyda Zuhal Şakar,  Sercan Kütük, Sevda Gül Demirci, B.Timur Baytemir ve Mehmet Altay Demiryer aldı. Oyunun esnasında müziklerini yapan orkestra’da; Ş.Özer Akçay, Eren Aydın, Celal Ercan, Bahadır Hüseyinoğlu ve Ahmet Acar görev yaptı.

Keşanlı Ali Destanı

Keşanlı Ali Destanı oyununa desteklerini esirgemeyen; oyun içerisinde yer alan Fransızca telaffuzlar için Kamil Civelek’e, ayrıca Erzurum Devlet Tiyatrosu Bölge Müdürü Sezai Yılmaz’a, Atatürk Üniversitesi Merkez Atölyeler Müdürlüğü ve atölye çalışanlarına katkı ve emekleri için teşekkür eden okul ve bölüm yönetimi; Ramazan ayı sonrası söz konusu oyunu, Konya’daki Dilek Sabancı Tiyatro Festivali’nde, 11 Mayıs 2022 tarihinde gösterime sunacak. Ardından ise oyunun devam programının da belli olacağı öğrenildi.

Öte yandan; Keşanlı Ali Destanı’nın kalabalık oyuncu kadrosunda ise 25 kişi rol aldı; Ahmet Bozavlı- Keşanlı Ali, Simge Uzun-Zilha/Nevvare, Deha Beşyıldız-İzmarit Nuri, Selçuk Ağırman-Derviş Dayı, Yusuf Can Gür-Beşvakit Niyazi, Yunus Emre Altun-Temel, Gülşah Canbakal-Şerif Abla, Alperen Bahar -Uzun Polis/Manyak Cafer, Doğukan Paslı-Kısa Polis, Elif Siren-Hafize, Yusuf Araz-ÇakalRüstem/İhyaOnaran, Murat Uğurlu-Teke Kazım/Şoför, Mahalleli, Ekrem Kara-Sipsi Selim/Profesör, Tude Alaca-Madam Olga, Mahalleli, Özge Ay-Filiz Onaran, Mahalleli, Furkan Akbulut–Ahsen, Mahalleli, Uğur Can Deliktaş-Hidayet, Beril Aktürk-Hizmetçi Kadın, Mahalleli, Sadullah Öngen -Kürt Sabri, Mahalleli, Saim Emirhan Kumru-Bülent Onaran, Mahalleli, Emine Nursel Konal–Lütfiye, Mahalleli, Sıla Bıçakcıoğlu–Varlıklı Kadın, Mahalleli, Nilgün Karahasan- Mahalleli, Emine Nursel Konal- Mahalleli ve Emincan Karslı–Mahalleli

Diğer yandan; içinde bulunduğumuz Ramazan ayı boyunca, oyunun haftanın her çarşamba ve cuma akşamları saat: 20.30’da, Gösteri Sanatları merkezi’ndeki okulun sahnesinde, sergilenmeye devam edeceği bildirildi.

Keşanlı Ali Destanı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler