‘’İSTİRİDYE’’ kitabının serisi artık tek kitapta…

Trabzonlu yazar Elif Saylam, İstiridye, İstiridye-2 ve İstiridye-3 isimli kitapları "İSTİRİDYE (Tılsımlı Aşk)’’ isimli tek kitapta bir araya geldi.

‘’İSTİRİDYE’’ kitabının serisi artık tek kitapta…

Trabzonlu yazar Elif Saylam, İstiridye, İstiridye-2 ve İstiridye-3 isimli kitaplarından sonra, bu üçlü seriyi tek bir ciltte toplama niteliğini taşıyan "İSTİRİDYE (Tılsımlı Aşk)’’da, yeni kitaplar dünyasının ortamındaki yerini aldı.. Yaşanmış gerçek bir yasak aşk hikayesin den uyarlanan kitabın üçlü serisinin de, bir kitapta toplanıp yeniden uyarlanması, oldukça ilgi görmeye başladı. 

Trabzonlu kadın yazarlardan Elif Saylam, ilk yemek kitabından sonra birinci ve ikinci romanının, ardından da geçtiğimiz yıl içerisinde İstiridye-3 kitabını tamamlayarak, okurlarının hizmetine sunmuştu. Son yıllardaki bazı hikaye ve deneme yazılarının ardından, geçtiğimiz dört yıl içerisinde İstiridye, İstiridye-2, İstiridye-3 adlı ilk roman serisini yazarak bir ilke adım atan Elif Saylam, bu kitabının devamı ve hikayenin sonucunu toparlama niteliğini taşıyan  ‘İstiridye (Tılsımlı Aşk)  adlı cilt kitabını da, bu yıl içerisinde tamamlayıp yazdı. Bu serinin tamamı olan, üç romanında içerisinde yer aldığı ‘İstiridye (Tılsımlı Aşk)’ adlı cilt kitabını da, geçtiğimiz haftalarda okurlarının hizmetine sundu. 

‘’İSTİRİDYE’’ kitabının serisi artık tek kitapta…

Yaşanmış gerçek bir yasak aşk hikayesinden uyarlanan kitap, tamamen gerçeklerden alıntı yapılarak yazılırken, romanda adı geçen kahramanlar ise takma isimlerle adlandırıldı. Bekar olan bir kadın öğretmen ile başka bir şehirde yaşayan ve evli olan iki çocuk babası bir avukatın tesadüfen tanışmasından sonra, artık her ikisi de aynı şehirde yaşamaya başlayan  yaşanmış gerçek bir aşk hikayesi. Ailesinde iki yetişkin kardeşten biri olan Saylam, doğduğundan beri Trabzon’da yaşamış ve eğitim ve öğretim hayatını da Trabzon’da tamamlamış ve zamanını tamamen yazmaya adamış kadın yazarlardan biri olarak tanınmaya başladı.  İstiridye serisinin bir araya getirildiği; İstiridye’nin cildi adeta bir ders niteliğinde ve bir solukta okunacak satırlarla dolu.        

Yıllarca satış sektörlerinde yöneticilik yapan, yönetim ve organizasyon bölümü mezunu olan Saylam, mutfağa karşı eğilimli oluşu nedeniyle de gastronomi bölümünü de okudu. Aynı zamanda aşçı eğitmeni de olan Saylam’ın, yazarlık tutkusu İlkokul yıllarına dayanıyor.  
Bu arada kitaplarıyla ilgili olarak Elif Saylam ’’ En büyük arzum, yaşanmış olan bu romanı yeni bir senaryo olarak beyaz perdede, bir film ya da televizyonlarda bir dizi olarak görmek.’’ olduğunu söyledi. Platanus Kitap yayınevi öncülüğünde, piyasaya sunulan Saylam’ın söz konusu İstiridye (Tılsımlı Aşk) adlı kitabı, Trabzon’da seçkin kitapçılarda, şehir dışında ve online satış mağazalarında da beklenen ilgiyi görmeye başladı.

‘’İSTİRİDYE’’ kitabının serisi artık tek kitapta…

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler