Zalim İstanbul dizisi oyuncusu Mine Tugay kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Oynadığı diziler ve filmlerle birlikte başarılı performansı izleyenler tarafından oldukça beğenilen Mine Tugay kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Zalim İstanbul dizisi oyuncusu Mine Tugay kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Zalim İstanbul dizisinin oyuncu kadrosunda bulunan başarılı oyuncu Mine Tugay kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

MİNE TUGAY KİMDİR?

28 Temmuz 1978 yılında Konya'da doğan güzel oyuncu, Yeni Levent Lisesi'ni bitirdikten sonra 1998 yılında başladığı İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümünü'nden mezun olmuştur.

Oyunculuğa 1997 yılında 'Büyük Kulaklı Küçük Ayı' oyunu ile ilk adımını attı. Yine 1997 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk eğitimine başlamıştır. Ancak bu eğitimlerde 'disiplinsizlik' sebebi ile uzaklaştırılmıştır. Ardından başladığı üniversiteyi tamamlayan Tugay, 2003 yılında 'Onikinci Gece' ve 'Kuşlar Meclisi' oyunlarında rol aldı. Aynı yıl ekranların sevilen dizisi 'Gülbeyaz' dizisinde rol almıştır. 

Ardından 'Adı Aşk Olsun' , 'Gönül Yarası' , dizi ve filmlerinde oynayan başarılı oyuncu 'Beko Plazma TV', 'Eti Çay Keyfi', 'Anadolu Bank', 'Bosch Çamaşır Makinası' ,'Ecobella Home', ‘Bosch Logixx 8 Çamaşır Makinası' reklam filmlerinde rol almıştır.

2005 yılında 'Aşk Her Yaşta' dizisinde oynayan güzel oyuncu bir yandan Bahçeşehir İleri Oyunculuk Yüksek Lisansını tamamlarken, bir yandan da 'Aliye' dizisinde rol almıştır. Show TV'de yayınlanan 'Gülpare', Star TV'de yayınlanan 'Benden Baba Olmaz' dizilerinde rol almıştır.

Mine Tugay, 'Aynadaki Düşman', 'Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi' , 'Öyle Bir Geçer Zaman Ki' , 'Kalp Hırsızı' ve 'Medcezir', 'Kalp Hırsızı', 'Çilek Kokusu' ve 'Paramparça' gibi önemli dizilerde rol almıştır. 

Oyunculuk kariyerinin yanı sıra Travel And Gourmets dergisinde seyahat yazıları yazmaktadır.

2009'da Afife Tiyatro Ödülleri'nde 'Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu', VIII. LIONS Tiyatro Ödülleri ve Sinepark Kısa Film Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' ödüllerine layık görülmüştür.

Son olarak Zalim İstanbul dizisinde rol almaktadır.

Artvinli dizisinin 'Şeniz'i Mine Tugay kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Oynadığı Filmler:

- Herkes mi aldatır? 

- 10, 9, 8, 7.. 

- Kaptan Feza 

- Felix Und Scorpion 

- Yoldaki Kedi

- Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?

2004 - Gönül Yarası (Pazarlık Yapan Kadın) (Sinema)

Oynadığı Tiyatro Oyunları:

- 5'er Beşer

- Beğendiğiniz Gibi

- İnsanlık Ölmedi Ya

- Yusuf ile Menofis

- Yalancı Tanık

- Vur Yağmala Yeniden

- Karatavuk

- Çok Uzak

- Mem ile Zin

- Kuşlar Meclisi

- On İkinci Gece

- Büyük Kulaklı Küçük Ayı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi