Yetkin Dikiciler Kimdir?

Merhaba Güzel Vatanım oyuncularından olan Yetkin Dikiciler kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Yetkin Dikiciler Kimdir?

YETKİN DİKİCİLER KİMDİR?

Yetkin Dikinciler, 15 Ağustos 1969tarihinde dünyaya gelmiştir. Babası emekli subay, annesi ise Kızılay hemşiresidir. Dikiciler, ailesinin tek çocuğudur.

EĞİTİM HAYATI:

İlkokul ve liseyi İstanbul'da okuyan Dikiciler, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuştur.

Babam ve Oğlum filmindeki rolüyle tanınmıştır. Biket İlhan'ın yönettiği Mavi Gözlü Dev adlı filmde Nâzım Hikmet karakterine hayat vermiştir.

ÖZEL HAYATI:

Ünlü oyuncu Esra Akkaya ile 1999 yılında evlenmiş, 2000 yılında boşanmıştır.

2014 yılında ise yine oyuncu olan Aslı Orcan ile dünyaevine girmiştir. Çiftin, 5 Mayıs 2018 tarihinde "Lal" adında kızları dünyaya gelmiştir.

ROL ALDIĞI OYUNLAR:

Şems Unutma, Profesyonel : Duşan Kovacevic, Dünyanın Ortasında Bir Yer, Yakındoğu'da Emanet : Özen Yula , Müfettiş : Nikolay Gogol, Kaygusuz Abdal : Sevgi Sanlı, Ölüm ve Kız : Ariel Dorfman, Zincire vurulmuş Prometheus, Kısasa Kısas : William Shakespeare, Ayrılık Müziği : Marguerite Duras, Tartuffe : Moliere, Düdükçülerle Fırçacıların Savaşı : Aziz Nesin, Kanlı Düğün : Federico Garcia Lorca, Ferhatın Yeni Acıları : Yüksel Pazarkaya

YÖNETTİĞİ OYUNLAR:

Kaç Baba Kaç : Ray Cooney, Canlı Maymun Lokantası : Güngör Dilmen

FİLMOGRAFİSİ:

Bahtiyar Ölmez, Nadide Hayat, Kızım İçin, Muhteşem Yüzyıl, Umut Üzümleri, Merhaba Hayat, Çıplak Gerçek, Bizim Yenge, Umut Yolcuları, Aile Saadeti, Usta : Bahadır Karataş web sayfası, Kara İnci, Mavi Gözlü Dev, Ulak, Eşref Saati, Kabuslar Evi: "Son Dans", Sis ve Gece, Gözyaşı Çetesi, Babam ve Oğlum, Misi, Radyo Tantana, The Net 2.0 , Kırık Kanatlar, Gülizar, Üç Kişilik Aşk, Avrupa Yakası, Seni Yaşatacağım,Leoparın Kuyruğu 

SESLENDİRME:

Cengiz Han 2 Oyun Tanıtım Video Seslendirmesi 2011, Barış Akarsu Belgeseli - Belgesel Sunumu, "Lissie and the wild emperor"-"Lissie ve Karadamı Yeti"- Yeti, "Meet Dave"- Dave, "Fil Horton"- Morton, "Don Kişot" - Rosinante, Mustafa - Mustafa Kemal Atatürk, The Simpsons Movie - Vali Schwarzenegger, The Bee Movie, "Arthur ve Minimoylar"-Malthazar, Bir Yudum İnsan

Başarılı oyuncu son olarak, Yolu Moskova'dan geçen dünya şairi Nazım Hikmet'in hayatı ile onu örnek almış ve tıpkı onun gibi hayatının bir dönemini Moskova’da geçirmiş Ahmet Ümit'in hikayesi Merhaba Güzel Vatanım drama belgeselinde rol alacaktır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi