Vedat Milor Kimdir?

Gurme Vedat Milor kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Vedat Milor Kimdir?

VEDAT MİLOR KİMDİR?

Prof. Dr. Vedat Milor, 10 Ekim 1955 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Aslen Konyalıdır.

Galatasaray Lisesi'nden sonra Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nü yüksek şeref derecesi ile bitirmiştir. Bir dönem Londra Ekonomi Okulu'nda eğitim almıştır. Amerika'ya Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley'ne gitmiş, Sosyoloji doktorası yapmıştır. 1986 yılında doktora tezi için bir yıl Fransa'da kalmak zorunda kalmıştır. Doktora tezi "Planning and Economic Development in Turkey and France: Bringing the State Back in", 1990 senesinde Amerika'da, American Sociological Association tarafından senenin en iyi doktora tezi seçilmiştir. Doktorası bitip askerliğini de yapınca Dünya Bankası'nda işe başlamıştır. İki yıl süren görevinde bir süre de Kemal Derviş'le çalışmıştır. Ardından Brown Üniversitesi'ne, Sosyoloji bölümüne asistan profesör olarak girmiştir. Princeton'da Institute For Advanced Study'ye davet edilmiş, bir yıl misafir öğretmenlik yapmıştır. Stanford Üniversitesi'nde hukuk okumuştur. İlk yüzde 10'a girerek bitirmiştir. Aynı okulda doçent olarak çalıştıktan sonra bir ara bir şirketin hukuksal işleri ile de ilgilenmiştir. Sonrasında Georgia Teknoloji Enstitüsü'nde, öğretim üyeliğine başlamıştır. Milor orada Politik Ekonomi, İstanbul Koç Üniversitesi'nde ise Uluslararası İlişkiler dersleri vermiştir.

NTV'de yayınlanan Vedat Milor'la Tadı Damağımda adlı programın sunuculuğunu yapan Milor, dünya çapında takip edilen Gastromondiale adlı gastronomi sitesinin kurucu editörüdür. Milliyet'te başlayan restoran değerlendirmeleri yazılarına günümüzde Cumartesi ve Pazar günleri Hürriyet'te ve Mizanplas adlı Türkçe yayın yapan gastronomi sitesinde devam etmektedir.

ÖZEL HAYATI:

 Vedat Milor, Linda S. Milor ile evlidir. Çiftin 2002 doğumlu Ceylan Handan adında bir kızıları vardır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi