Rıza Kocaoğlu Kimdir?

Rıza Kocaoğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Rıza Kocaoğlu Kimdir?

RIZA KOCAOĞLU KİMDİR?

Rıza Kocaoğlu,19 Mart 1979 tarihinde İzmir'de Suna- İsmail Kocaoğlu çiftinin ilk çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Gözde Kocaoğlu adında kız kardeşi vardır. Babası İsmail Kocaoğlu, "Başbakan" lakaplı, Göztepe'nin yıllarca tribün amigoluğunu yapmıştır. Aynı zamanda Kocaoğlu da fanatik Göztepelidir.

Başarılı oyuncu, Dokuz Eylül Üniversitesi Oyunculuk bölümü mezunudur. Çağan Irmak'ın ilk kez yönetmenlik koltuğuna oturduğu "Bana Şans Dile" ile sinemaya adım atarak baş rolü üstlenmiştir. Şile Büyülü Fener Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görülmüştür. "Av Mevsimi", DOT oyunları "Malafa" ve "Punk Rock", 90'ların efsane radyo programından yola çıkarak çekilen, Kaybedenler Kulübü'nde rol almış; ayrıca önemli olarak gösterilebilecek Kuzey Güney ve Ezel dizilerinde de yer almıştır. 2012'de Karadayı dizisinde "Yasin Komiser"i canlandırmıştır ve 2017 tarihinden bu yana Çukur dizisinde "Aliço" karakterine de hayat vermiştir.

ROL ALDIĞI TİYATRO OYUNLARI:

Vur/Yağmala/Yeniden, Kürklü Merkür, Hakimiyeti Milliye Aş Evi, Gelin ile Kaynana, Bizans Düştü

ROL ALDIĞI FİLMLER VE DİZİLER:

Organize İşler 2: Sazan Sarmalı, Çukur, Dünyanın En Güzel Kokusu 2, İçerde, İstanbul Sokakları, Dünyanın En Güzel Kokusu, Filinta, Behzat Ç. Ankara Yanıyor, Karadayı, Kuzey Güney, Labirent, Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm, Kaybedenler Kulübü, Av Mevsimi, Ezel   
Elif, Başka Semtin Çocukları, Sonsuz, Elveda Rumeli, Ulak, Sınıf, Emret Komutanım: Şah Mat, Organize İşler, Gece Yürüyüşü, Ruhun Duymaz, Yeni Hayat, Bana Şans Dile

ÖDÜLLERİ:

20. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri Yılın En Başarılı Tiyatro Erkek Oyuncusu (Dram) (Ormanlardan Hemen Önceki Gece, Biriken)

ÖZEL HAYATI:

Yakışıklı oyuncu geçmişte, Eylül Su Sapan, Hande Subaşı, Begüm Birgören, Zeynep Bastık, Merve Çağıran, Lal Denizli, Beril Kayar gibi isimlerle aşk yaşamıştır.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler