Öykü Karayel kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Oyunculuğu ile dikkatleri üzerine çeken Öykü Karayel, başarıdan başarıya koşuyor. Peki Öykü Karayel kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte hakkındaki tüm detaylar...

Öykü Karayel kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Ekranların sevilen dizilerinden Muhteşem İkili dizisinin Yağmur'u Öykü Karayel'in kim olduğu merak edildi. Peki Öykü Karayel kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte hakkındaki tüm detaylar...

ÖYKÜ KARAYEL KİMDİR?

20 Ağustos 1990 yılında İstanbul'da dünyaya gelen oyuncu İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünde eğitim almıştır.

İkiz kardeşi de olan oyuncu 1,63 metre boyunda ve 51 kilodur. Şarkıcı Can Bonomo ile evlidir.

Kuzey Güney, Kara Para Aşk,  Bulantı, Toz, Muhteşem Yüzyıl Kösem, Kalp Atışı, İşe Yarar Bir Şey, Put Şeylere dizilerinde rol alan oyuncu son olarak Muhteşem İkili dizisinde 'Yağmur' karakterine hayat vermektedir.

Yağmur karakteri hakkında: "MKC’nin eski karısı, oğlu Mehmet Kaan’ın annesi. Başarılı bir avukat. İnatçı, başarı azmi olan bir kadın. MKC nin aşırı kontrolcülüğüne boyun eğecek bir karakter değil. O yüzden boşanmışlar. İçten içe hala MKC‘yi sevse de MKC değişmediği sürece onu hayatına kabul etmeye niyeti yok."

Almış Olduğu Ödüller:

- Efes Özel Ödülü (16. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri)

- Genç Yetenek Ödülü (Tiyatro Eleştirmenleri Birliği)

- Kerem Yılmazer Genç Yetenek Teşvik Ödülü (XI. Direklerarası Seyirci Ödülleri)

- En iyi Kadın Oyuncu Ödülü (Haydarpaşa Lisesi, 5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, İstanbul Büyükşehir Şehit Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 11.Uluslararası Elazığ Çayda Çıra Film Festivali)

- Başarı Ödülü (17. Sinema Burada Film Festivali)

- En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (7. Malatya Uluslararası Film Festivali)

- En İyi Dizi Çifti (44. Pantene Altın Kelebek Ödülleri)

- Yardımcı rolde en başarılı kadın oyuncu (23. Sadrı Alışık Oyuncu Ödülleri)

- Genç Cadı ödülü (21. Uçan Süpürge Kadın Film Festivali)

Öykü Karayel kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? 

Öykü Karayel kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi